25.11.2020

Prajitura turnata cu dovleac- de post

Un desert usor si rapid de facut, economic si tare gustos. Dovleacul se poate inlocui cu mere. Recomand si aceasta reteta din toata inima💜 .      


 Daca probati reteta mea de Prajitura turnata cu dovleac- de post  
sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile  de FacebookFacebook.

     

    Ingrediente
    Umplutura:

  • 1,300-1,500 kg dovleac
  • 5-6 linguri de zahar sau dupa gust
  • 1 lingurita scortisoara
    Aluat:
  • 1 cana apa minerala(250 ml)
  • ½ cana ulei(125 ml)
  • 3/4 cana cu zahar(150 g)
  • 2 cani cu varf de faina(350 g)
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita cu praf de copt
  • un varf cutit de sare


Mod de preparare
Umplutura:

Spalam dovleacul, il stergem, apoi il taiem in felii. Indepartam partea cu semintele si il decojim. Il radem pe razatoarea cu orificii mari si il punem intr-un vas(cratita, tuci) cu fundul gros impreuna cu zaharul. Punem vasul pe foc mediu spre mare si calim dovleacul pana se inmoaie si zaharul se dizolva. Cand este gata, oprim focul de sub cratita si adaugam scortisoara. Amestecam bine si lasam dovleacul sa se raceasca.
Aluat:
Aprindem cuptorul la foc mediu-180°C si asternem hartie de copt intr-o tava(24x24 cm). Eu am udat inainte tava in interior ca sa se aseze hartia mai bine in ea.
Masuram/cantarim toate ingredientele ca sa le avem la indemana. Cernem faina si o amestecam cu praful de copt. Intr-un bol punem zaharul si sarea, apoi turnam apa minerala, uleiul si esenta. Amestecam cu telul 1-2 minute. La sfarsit punem faina si amestecam bine cu telul ca sa nu fie cocoloase. Ne va iesi o compozitie mai groasa ca cea de chec, dar care curge. Impartim compozitia in doua parti egale(eu am cantarit-o). Punem prima jumatate de aluat in tava pregatita dinainte, nivelam si o dam la cuptor pentru 10-12 minute sau pana blatul este ferm la atingere. Dupa acest timp, scoatem tava din cuptor si intindem dovleacul calit peste blatul copt partial. Turnam restul de aluat, nivelem si dam din nou tava la cuptor pentru aproximativ 40-45 de minute sau pana prajitura se rumeneste usor deasupra. Cand este gata, scoatem tava din cuptor si taiem prajitura cand se raceste. Servim prajitura cu mare pofta ca este tare buna 😊
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase ca sa aveti de unde va inspira. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti toate RETETELE MELE IN ORDINE ALFABETICA.






















15 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Anonim17/3/23

      Mulțumesc pentru rețetă.Cred că este foarte buna și gustoasă.Sanatate și multe bucurii din partea mea.

      Ștergere
    2. Multumesc frumos, sanatate tuturor!

      Ștergere
  2. Cornelia jianu25/3/21

    Excelent

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim7/10/22

    Deliciu de pist!

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonim24/10/22

    Arată minunat,acum și a mea este in cuptor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim17/11/22

    Excelentă, ca toate rețetele d vs, pe
    care le am încercat!

    RăspundețiȘtergere

Despre mine

Fotografia mea
Buna ziua si bine ati venit in mica mea bucatarie virtuala. Sunt o persoana simpla, care a crescut la tara, iar pentru mine bucataria este una dintre pasiunile mele. Imi place sa gatesc retete simple si gustoase care contin ingrediente la indemana oricui si incerc sa le detaliez pe intelesul tuturor. Iubesc florile, natura si oamenii. Nu am cursuri de bucatar, patiser sau cofetar, iar ceea ce gatesc sunt mancaruri/retete pe care le prepar pentru familia mea si pentru cei dragi. Va pup si va multumesc pentru vizita!