17.03.2017

Placintele cu dovleac (de post)

Cu umplutura de mere sau dovleac, aceste placintele sunt  desertul  rapid si bun  pe care il prepar atunci cand timpul nu-mi permite sa stau prea mult in bucatarie.



loading...



     Ingrediente:

  • 1 pachet foi subtiri de placinta (400g)
  • 1 kg dovleac
  • 150 g zahar(sau dupa gust)
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • un varf cutit de sare
  • ulei pentru uns foile
  • zahar pudra pentru pudrat



Mod de preparare:
Scoatem foile de placinta din congelator si le lasam sa se dezghete la temperatura camerei.

Curatam dovleacul de coaja si il dam pe razatoarea cu orificii mari.
Il punem intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si sarea.
Il calim pana scade tot lichidul,apoi il lasam sa se raceasca.





Asezam cate 3 foi de placinta una peste cealalta, unse cu ulei intre ele.
Intindem cate 2-3 linguri din piureul de dovleac si rulam.
Taiem ruloul in patru bucati pe care le asezam, cu distanta intre ele, intr-o tava in care am asternut hartie de copt
Procedam la fel pana terminam foile si dovleacul.
Ungem bucatile de rulou cu ulei si dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu, pentru aproximativ 25 de minute,pana se rumenesc frumos
Cand sunt gata, le pudram cu zahar.
Sa va fie de folos!😘
Aici gasiti mai multe retete cu bunatati din bucataria mea.








loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

});

Articole recente