Translate

17.03.2017

Placintele cu dovleac (de post)

Cu umplutura de mere sau dovleac, aceste placintele sunt desertul rapid si bun pe care il prepar atunci cand timpul nu-mi permite sa stau prea mult in bucatarie.

Cu umplutura de mere sau dovleac, aceste placintele sunt  desertul  rapid si bun  pe care il prepar atunci cand timpul nu-mi permite sa stau prea mult in bucatarie.

loading...

     Ingrediente:
  • 1 pachet foi subtiri de placinta (400g)
  • 1 kg dovleac
  • 150 g zahar(sau dupa gust)
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • un varf cutit de sare
  • ulei pentru uns foile
  • zahar pudra pentru pudrat


Aici gasiti reteta PLACINTEI CU DOVLEAC.
Aici gasiti reteta TARTEI CU DOVLEAC.


Mod de preparare:

Scoatem foile de placinta din congelator si le lasam sa se dezghete la temperatura camerei.
Curatam dovleacul de coaja si il dam pe razatoarea cu orificii mari.
Il punem intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si sarea.
Il calim pana scade tot lichidul, apoi il lasam sa se raceasca.
Asezam cate 3 foi de placinta una peste cealalta, unse cu ulei intre ele.
Intindem cate 2-3 linguri din piureul de dovleac si rulam.
Taiem ruloul in patru bucati pe care le asezam, cu distanta intre ele, intr-o tava in care am asternut hartie de copt
Procedam la fel pana terminam foile si dovleacul.
Ungem bucatile de rulou cu ulei si dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 25 de minute, pana se rumenesc frumos
Cand sunt gata, le pudram cu zahar.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte RETETE DE POST.




Daca va plac retetele mele si vreti sa primiti notificari de la Facebook atunci cand postez si altele, intrati AICI pe pagina mea si dati like (asta in caz ca nu ati facut-o ), apoi dati click pe “Urmareste” si selectati optiunea '’Vezi mai intai’'. Am atasat o poza mai jos ca sa vedeti exact pasii pe care trebuie sa-i urmati.


loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca va place reteta(sau nu :) ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc!

Postări populare

COPYRIGHT © Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).

Prajitura cu mere, biscuiti si crema de vanilie

Postare prezentată

Prajitura Rumba

Prajitura Rumba este un desert spornic, aspectuos si delicios, care contine foi de napolitana, un blat din albusuri imbogatit cu nuca si rah...