Daca probati reteta mea de Piept de porc fiert in coji de ceapa, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile-sugestiile primite de la voi sunt binevenite.
Ingrediente:
- 1 kg piept de porc
- coaja de la 7-8 cepe
- 1 capatana de usturoi
- 1 ceapa alba
- 1 lingurita boabe de piper
- 1 lingurita boabe de coriandru
- 4 frunze de dafin
- 60 g sare grunjoasa(doua linguri cu varf)
- 1 lingura cu otet
- 2 litri de apa sau zeama de varza
Pentru aceasta reteta vom folosi piept de porc cu os sau fara...cu sorici sau fara sorici. Eu am avut piept de porc fara sorici si cu putin os.
Mod de preparare:
Punem cojile de ceapa intr-o strecuratoare, le spalam si le lasam la scurs. Spalam cu apa rece si pieptul de porc. Spalam ceapa(cu coaja cu tot), decojim usturoiul si il taiem in felii. Punem toate ingredientele intr-o oala si turnam apa si otetul. Daca folosim zeama de varza nu mai punem otet si reducem sarea, punem doar 30-35 g. Apa/zeama de varza trebuie sa treca peste carne cu cel putin doua degete. Punem oala pe foc potrivit si cand incepe sa fiarba indepartam spuma care se formeaza. Acoperim oala partial cu un capac, reducem focul la mic si lasam pieptul de porc sa fiarba aproximativ 50 de minute sau pana furculita intra cu usurinta in el. Timpul de fierbere poate varia in functie de grosimea carnii. Cat timp fierbe, avem grija sa fie suficient lichid in oala, iar daca acesta scade prea mult mai adaugam apa/zeama de varza.
Cand pieptul este patruns oprim focul de sub oala si il scoatem doar atunci cand se raceste complet(cel mai bine a doua zi). Il lasam la scurs intr-o strecuratoare, apoi deasupra lui presaram boia dulce, afumata sau iute...cum va place. Il tinem la frigider sa se raceasca bine, apoil il putem felia si servi. Cam asta-i tot...simplu de facut si tare bun.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca💜. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe RETETE DE APERITIVE/GARNITURI.
Mai jos gasiti imaginile cu preparatul unei cititoare fidele.
��
RăspundețiȘtergereCe ai vrut sa spui? Neata! :)
ȘtergerePoate a vrut să spună ca face toți banii… sărbători cu bine!
ȘtergereSarbatori frumoase sa aveti si voi!
ȘtergereMultumesc pentru retete .Sunt tare bune !
RăspundețiȘtergereCu mult drag, ma bucur ca iti plac! O saptamana frumoasa sa ai!
ȘtergereSUPER RETETE❗🌹
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos! O zi minunata sa ai!
ȘtergereArata tare bine!!! Ce rol au frunzele de ceapa?
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos pentru aprecieri. Frunzele de ceapa coloreaza carnea intr-un roz placut.
ȘtergereImi doream mult reyeta de la piept de porc în foi de ciapa.Am văzut pe Facebook dar nu am notat rețetă.Multumesc mult ești tare drăguță. Ai rețete deosebite .
RăspundețiȘtergereCu drag, iti multumesc si eu pentru aprecieri si vizita. Sarbatori cu bine!
ȘtergereMulțumesc pentru rețete.
RăspundețiȘtergereCu mare drag, sarbatori frumoase sa aveti!
RăspundețiȘtergere