16.06.2020

Briose cu capsuni si ciocolata

Briosele cu capsuni si ciocolata se pregatesc usor si contin ingrediente simple si la indemana oricui. Au o textura pufoasa, usor umeda si sunt pline de savoare. Capsunile se pot inlocui cu orice fructe de sezon.😍
Daca probati reteta mea de Briose cu capsuni si ciocolata  sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de FacebookFacebook.😉.


     Ingrediente:
  • 2 oua
  • 150 g zahar(6 linguri)
  • 250 g faina(10 linguri)
  • 150 g iaurt
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita  vanilie
  • un varf cutit de sare
     In plus:
  • 250 g capsuni
  • 50 g ciocolata 50% cacao
  • 1 lingura cu zahar pudra



Mod de preparare:
Spalam capsunile, le lasam la scurs, apoi le taiem in bucatele mici cam cat o cireasa. Punem bucatile de fructe pe prosoape de hartie ca sa absoarba sucul lasat.
Pornim cuptorul la foc mediu(180°C), apoi punem in formele de briose hartiute speciale de copt. Le asezam pe o tava mai mare(am folosit tava de aragaz).
Cantarim/masuram toate ingredientele ca sa le avem la indemana.
Mixam ouale intregi impreuna cu zaharul si sarea pana isi maresc volumul si zaharul se dizolva complet. Adaugam pe rand: uleiul in fir subtire, iaurtul si vanilia. Lasam mixerul deoparte si cernem faina impreuna cu praful de copt direct in bolul cu amestecul de oua si zahar. Adaugam si ciocolata taiata marunt cu cutitul, apoi amestecam totul cu o spatula de bucatarie,
Luam cu lingura( o lingura nu prea plina) din compozitie si punem in fiecare hartiuta, apoi asezam jumatate din fructe. Peste fructe punem din nou aluat, iar deasupra aluatului asezam restul de fructe. Incercam sa repartizam fructele cat mai egal in fiecare hartiuta. Vom umple formele cam trei sferturi, nu mai mult.
Dam tava la cuptor pentru aproximativ 35-40 de minte sau pana briosele se rumenesc usor deasupra si trec proba scobitorii: dupa primele 30-35 de minute infigem o scobitoare in mijlocul unei briose si daca iese curata, fara aluat prins de ea inseamna ca este coapta. Daca pe scobitoare raman urme de aluat mai lasam briosele in cuptor si dupa cca 5 minute repetam testul. Cand sunt coapte, le scoatem pe un gratar. Cand se racesc indepartam hartiutele, asezam briosele pe un platou si le pudram cu zahar. Sunt absolut delicioase! 😊
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.

Aici gasiti reteta PANDISPANULUI PUFOS CU CAPSUNI.
Aici gasiti reteta PRAJITURII CU IAURT SI CAPSUNI.


2 comentarii:

  1. Foarte bune!❤Al meu copil a fost foarte incantat de briose.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur sa aud asta, Alexandra! O seara minunata sa aveti!

      Ștergere

Despre mine

Fotografia mea
Buna ziua si bine ati venit in mica mea bucatarie virtuala. Sunt o persoana simpla, care a crescut la tara, iar pentru mine bucataria este una dintre pasiunile mele. Imi place sa gatesc retete simple si gustoase care contin ingrediente la indemana oricui si incerc sa le detaliez pe intelesul tuturor. Iubesc florile, natura si oamenii. Nu am cursuri de bucatar, patiser sau cofetar, iar ceea ce gatesc sunt mancaruri/retete pe care le prepar pentru familia mea si pentru cei dragi. Va pup si va multumesc pentru vizita!