12.05.2020

Tocanita delicioasa cu ficatei si piept de pui

Tocanita cu ficatei si piept de pui este un preparat foarte gustos. Noua ne place mult aceasta combinatie de carne si ficatei, plus ca este o mancare rapida. Recomand cu drag sa incercati si voi reteta!😊

Daca probati reteta mea de Tocanita delicioasa cu ficatei si piept de pui  sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de FacebookFacebook.😉.
     
    Ingrediente:
  • 800 g ficatei de pui
  • 600 g piept de pui dezosat
  • 4 cepe mari
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingura cu varf pasta de rosii
  • ½ lingurita zahar
  • boia dulce
  • piper macinat
  • sare
  • 3-4 linguri ulei
  • cateva fire de patrunjel






Mod de preparare:

Pentru inceput spalam ficateii in apa rece, apoi ii lasam la scurs intr-o strecuratoare. In timp ce ii spalam verificam fiecare bucata de ficatel ca sa nu aiba punguta cu fierea. In caz ca are o vom indeparta cu mare atentie ca sa nu se sparga ca va da gust amar tocanitei. Spalam si pieptul de pui, il tamponam cu prosoape de hartie, apoi il taiem in fasii potrivit de mari. Punem fasiile de carne intr-o cratita cu uleiul incins si le calim la foc moderat spre mare pana se rumenesc usor pe toate partile.  Pieptul de pui si ficateii vor lasa destul lichid, ca acesta sa se evapore mai rapid focul de sub cratita trebuie sa fie putin mai mare.
Taiem ficateii in jumatati.
Cand bucatile de pui sunt gata le scoatem pe o farfurie si punem ficateii (tot in acelasi ulei). Ii calim si pe acestia cat sa se gateasca pe jumatate sau un pic mai mult fara sa ii rumenim. Daca este nevoie mai adaugam o lingura cu ulei.
Cat timp acestia se calesc curatam, spalam si tocam ceapa in cubulete. O adaugam in aceeasi cratita dupa ce vom scoate ficateii. O calim aproximativ doua minute, apoi turnam putina apa(100-150 ml)si lasam ceapa la inabusit. Cand aceasta incepe sa se inmoaie punem pasta de rosii si o cana cu apa. Adaugam zaharul, piper macinat si boia dupa gust. Cand incepe sa fiarba punem pieptul de pui. Sosul trebuie sa acopere bucatile de carne, daca nu, mai putem completa cu putina apa. Fierbem 5-6 minute, apoi adaugam ficateii. Mai lasam sa fiarba inca 5-6 minute, punem usturoiul dat pe razatoarea mica si sare dupa gust. Dupa ce mai clocoteste putin inchidem focul de sub cratita si presaram patrunjelul tocat marunt. Servim tocanita cu mamaliguta sau paine proaspata de casa. Deliciu!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu