14.05.2020

Paleuri fragede cu crema de ciocolata

Paleuri cu crema de ciocolata, fine si fragede, facute in casa. Se fac usor si sunt absolut delicioase…sunt mult mai bune ca cele de la cofetarie 😉


Daca probati reteta de Paleuri cu crema de ciocolata, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.
  

   Ingrediente
   Aluat
:
  • 200 unt moale(82% grasime)
  • 200 g zahar pudra
  • 3 oua mari
  • 300 g faina
  • 1 lingurita aroma gel de vanilie sau esenta 
  • 1 lingurita rasa cu praf de copt
  • un varf cutit de sare
   Crema:
  • 200 g ciocolata 50% cacao
  • 200 g smantana pentru frisca cu 30% grasime
   Decor:
  • 100 g ciocolata 50% cacao
  • 1 lingura lapte


Mod de preparare:
Mai intai incepem cu crema pentru ca va trebui sa stea la rece inainte de mixare. Rupem ciocolata in patratele. Punem frisca intr-un vas pe foc mic. Cand se infierbanta(fara sa fiarba) oprim focul si adaugam ciocolata. Cufundam ciocolata in frisca, o lasam un minut, apoi amestecam bine pana ciocolata se topeste complet. Cand ajunge la temperatura camerei o punem in frigider sa se raceasca bine. Daca va grabiti o puteti tine in congelator pentru cateva minute. Cel mai bine este sa facem aceasta operatiune de seara. Cand se raceste o mixam 1-2 minute pana devine pufoasa.
Aluat:
Mixam untul moale cu zaharul pudra si sarea pana acesta devine cremos. Adaugam pe rand ouale si mixam bine dupa fiecare pana este bine incorporat. Punem in doua transe faina amestecata cu praful de copt si aromatizam cu vanilie. Eu am folosit aroma gel de vanilie de la aromesiesente.ro….foarte multumita am fost si de data aceasta.
Tapetam o tava cu hartie de copt sau folie de silicon.
Punem aluat intr-un posh sau o seringa de ornare mai mare cu capatul rotund. Formam gramajoare de aluat(cam cat incape intr-o lingurita) lasand distanta intre ele pentru ca se vor intinde la copt. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu (180°C) pentru aproximativ 15 minute sau pana fursecurile se rumenesc usor pe margini. Cand sunt gata, dezlipim usor fursecurile de pe hartie/silicon, le transferam pe o alta tava si le lasam sa se raceasca. Procedam la fel si cu restul aluatului.
Decor:
Rupem ciocolata in cubulete, adaugam laptele si o topim pe baie de abur sau la microunde. Cand se racoreste o punem intr-o seringa de bucatarie cu varful subtire sau intr-o punga mai groasa pe care o vom taia/intepa la un colt.
Asamblare:
Aranjam fursecurile pe tavi, iar jumatate din ele le intoarcem cu talpa(partea de jos) in sus.
Pe jumatate din fursecuri trasam linii de ciocolata, iar pe cealalta jumatate spritam crema cu ajutorul posh-ului. Cand decorul de ciocolata se intareste, suprapunem fusecurile apasand usor Le dam la rece pentru aproximativ o ora, apoi le putem servi. Sunt fragede si delicioase.
Reteta de inspiratie: aici
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😍. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe retete cu DULCIURI.



















6 comentarii:

  1. Cred ca au gustul "copilariei". Mulțumesc frumos pentru reteta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daa, sunt delicioase. Iti multumesc si eu pentru vizita si comentariu. O seara frumoasa!

      Ștergere
  2. Andra4/6/23

    Astazi le voi face..mi.ati facut pofta😍

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim20/6/23

    Delicioase!🤗

    RăspundețiȘtergere