Daca probati reteta mea de Fursecuri rapide cu stafide, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.
Faina, zaharul si uleiul le vom masura cu o cana cu volumul de 250 ml
Ingrediente:
Mod de preparare:
Ingrediente:
- 4 oua
- 2 cani faina
- 1 cana zahar
- 1 cana ulei
- 100 g stafide
- 1 lingura esenta de rom
- 1 lingurita coaja de lamaie
- 1 lingurita praf de copt
- un varf cutit de sare
Mod de preparare:
Aprindem cuptorul la foc potrivit: 180°-190°C.
Spargem ouale intr-un bol si punem sarea peste ele.
Le mixam putin, apoi adaugam zaharul treptat si mixam bine pana acesta se dizolva complet. Adaugam uleiul in fir subtire in timp ce mixam, apoi incorporam treptat faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Mixam la viteza cea mai mica ca sa nu umplem bucataria de faina😊.
Cu ajutorul unei spatule incorporam stafidele inmuiate in rom si coaja de lamaie.
Intr-o tava mare, am folosit tava cuptorului de aragaz, punem gramajoare din aluat cu ajutorul unei lingurie. Lasam distanta intre ele pentru ca se latesc/intind la copt.
Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 10-12 minute sau pana fursecurile incep sa se rumeneasca usor pe margini.
Cand sunt gata, le scoatem din tava trecand usor cu lama cutitului pe sub ele si le lasam sa se raceasca fara sa le suprapunem. Procedam la fel pana terminam tot aluatul. Se pot pastra mai mult timp in cutii de metal care se inchid cu capac. Sunt MI-NU-NTE!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti RETETELE MELE DE LA A LA Z,
Le mixam putin, apoi adaugam zaharul treptat si mixam bine pana acesta se dizolva complet. Adaugam uleiul in fir subtire in timp ce mixam, apoi incorporam treptat faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Mixam la viteza cea mai mica ca sa nu umplem bucataria de faina😊.
Cu ajutorul unei spatule incorporam stafidele inmuiate in rom si coaja de lamaie.
Intr-o tava mare, am folosit tava cuptorului de aragaz, punem gramajoare din aluat cu ajutorul unei lingurie. Lasam distanta intre ele pentru ca se latesc/intind la copt.
Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 10-12 minute sau pana fursecurile incep sa se rumeneasca usor pe margini.
Cand sunt gata, le scoatem din tava trecand usor cu lama cutitului pe sub ele si le lasam sa se raceasca fara sa le suprapunem. Procedam la fel pana terminam tot aluatul. Se pot pastra mai mult timp in cutii de metal care se inchid cu capac. Sunt MI-NU-NTE!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti RETETELE MELE DE LA A LA Z,
Super reteta! Azi le-am facut si cel mic mi-a furat unul de pe masa sa il manance pe ascuns
RăspundețiȘtergerePup pe cel mic si pe tine. Ma bucur mult sa aud asta...o zi frumoasa!
RăspundețiȘtergereO sa o fac azi am citit reteta si azi o sa fac ca estd simplu de facut eu am cuptor electro și nu stiu la cate grade sa le bag sa nu gresesc
ȘtergereBUna! Astept rezultatul! :) O zi frumoasa!
ȘtergereLa ce temperatura se coc?
RăspundețiȘtergereBuna. Se coc la 175-180 grade. Spor sa ai! :)
ȘtergereAcum le-am facut! Sunt foarte foarte bune! Va multumesc pentru reteta! ����
RăspundețiȘtergereMa bucur mult ca v-au placut. O saptamana frumoasa cu sanatate si toate cele bune!
ȘtergereBuna seara! Uleiul si zaharul se pune cu aceiasi cana de 250 ml?
RăspundețiȘtergereBuna! Da, se masoara cu aceeasi cana
ȘtergereMulțumesc!
ȘtergereBuna seara! Adica trebuie sa pun 500 gr de faina? Ca mi se pare ca se face prea gros aluatul. Multumesc :)
RăspundețiȘtergereBuna. O cana cu faina (volum de 250 ml) cantareste 150 g ..deci in total sunt 300 g faina, nu 500. O zi buna!
ȘtergereDacă vreau să le fac cu untură, câtă pun?
RăspundețiȘtergere3/4 cana...sa o topesti, dar sa fie rece
ȘtergereDelicioase fursecurile! Multumesc pt reteta!!!
RăspundețiȘtergereCu drag, iti multumesc si eu pentru aprecieri. O zi buna!
ȘtergereO sa fac și eu mâine fursecuri. Azi am făcut prăjitura pe fundul tavii. 🫣
RăspundețiȘtergereAstept sa imi spui cum ti-au iesit. O zi frumoasa cu spor in toate!
Ștergere