16.05.2020

Paine cu faina integrala

Painea cu faina integrala este gustoasa si sanatoasa. Are miez pufos si coaja fina si crocanta. Recomand cu drag sa incercati si voi reteta!✌ 

Daca probati reteta mea de Paine cu faina integrala, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile  primite de la voi sunt binevenite.


    Ingrediente:
  • 200 g faina alba
  • 200 g faina integrala
  • 100 g faina integrala de orez
  • 100 g faina cu seminte
  • 380-400 ml apa calduta
  • 15 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita cu zahar
  • 1 lingurita cu varf sare
  • 2 linguri ulei





Mod de preparare:
Sfaramam drojdia intr-un castronel, adaugam zaharul peste ea si amestecam cu o lingurita. Lasam cateva minute pana drojdia se lichefiaza.
Intre timp cantarim faina si o cernem intr-un bol mai incapator. Taratele si semintele care raman in sita de la faina integrala si cu seminte, nu le aruncam, le punem si pe ele…. Cernem faina doar pentru a o aera. Eu am folosit faina alba de tara, macinata la moara….puteti folosi faina tip 650.  De asemenea, faina de orez si faina cu seminte se pot inlocui tot cu faina alba.
Amestecam cele patru tipuri de faina in bol, adaugam sarea si amestecam din nou. Punem drojdia lichefiata si jumatate din cantitatea de apa si incepem sa framantam. Pe parcurs adaugam si uleiul si restul de apa. In functie de calitatea/umiditatea fainii cantitatea de apa poate varia. Punem apa pana obtinem un aluat potrivit de tare. Rasturnam aluatul pe masa de lucru infainata si il framantam aproximativ 10-15 minute. Punem din nou aluatul in castronul infainat, il acoperim cu un prosop si il lasam la crescut cel putin o ora sau pana aluatul isi dubleaza volumul.
Dupa acest timp, punem hartie de copt in vasul in care urmeaza sa coacem painea. Eu am folosit o cratita. Mai framantam aluatul 1 minut cat sa scoatem aerul din el, ii dam forma rotunda si il punem in vasul pregatit. Acoperim vasul cu un prosop si lasam aluatul sa creasca din nou aproximativ 20-25 de minute. Cu un cutit bine ascutit facem cateva crestaturi deasupra aluatului. Coacem painea in cuptorul preincalzit la foc moderat(180-190°C) aproximativ o ora sau pana se rumeneste frumos. Cand este gata, scoatem painea si o lasam sa se raceasca pe un gratar sau tocator. Eu am taiat-o calduta, ai mei nu au mai avut rabdare 😊 Ce buna este!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca❤. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.



















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu