26.11.2016

Paine fara framantare

Buna, sanatoasa si gustoasa. S-o faceti si voi ca-i minunata!


loading...







       Ingrediente:
  • 1 kg faina (am folosit de tara) 
  • 2 pliculete drojdie uscata(a cate 10g) 
  • 750 ml apa 
  • 2 lingurite sare




Mod de preparare:

Cernem faina intr-un castron mare si o amestecam cu drojdia .
Turnam apa (la temperatura camerei) treptat si amestecam cu lingura pana la omogenizare.
Adaugam sarea spre sfarsit. Aluatul va fi unul foarte moale si lipicios.
Acoperim castronul cu folie alimentara si il dam la frigider pentru cel putin 12 ore. Eu l-am lasat 18 ore.
Cand timpul de stat in frigider s-a scurs, presaram din belsug faina pe un prosop de bucatarie si rasturnam aluatul.
Presaram putina faina si pe el, pudram bine si mainile si il aplatizam usor intr-un dreptunghi.
Aducem partea stanga de aluat pana la jumatate si o acoperim cu partea dreapta. Apoi partea de sus o aducem pana la jumatate iar partea de jos de asemenea peste partea de sus (vezi foto).






Asezam aluatul pe prosop cu partea deschisa in jos,il pudram cu faina si il invelim.
Il lasam la „odihnit” o ora. La jumatatea timpului in care aluatul se odihneste punem o oala cu capac in cuptor si il aprindem la foc mare.
Puteti folosi un tuci, un vas termorezistent,orice vas care rezista la cuptor.
Cand timpul s-a scurs,asezam aluatul pe hartie de copt cu partea deschisa in sus si il transferam in oala .
Ii punem capacul si reintroducem oala la cuptor.
Dupa 35 de minute scoatem capacul si lasam painea sa se rumeneasca inca vreo 20-25 de minute(depinde de cuptorul fiecaruia). A iesit o minunatie de paine.
Sa va fie de folos!

Aici gasiti mai multe retete cu bunatati din bucataria mea.



















.

loading...
loading...

2 comentarii:

..

Articole recente