20.05.2020

Covrigei si saratele cu branza

Covrigei si saratele, usor crocante, fragede si delicioase. Merg de minune alaturi de o halba cu bere rece 😊 Recomand sa probati reteta!


Daca probati reteta mea de Covrigei si saratele cu branza, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.


    Ingrediente:
  • 400-450 g faina
  • 200 g untura sau 250 g unt cu 82%grasime
  • 200 g branza telemea
  • 1 galbenus
  • 100 g iaurt grecesc sau smantana
  • 15 g drojdie proaspata sau 4 g uscata
  • ½ lingurita sare
  • ½ lingurita zahar
    In plus:
  • 1 galbenus+3 linguri de lapte(pentru uns)
  • seminte de mac






Mod de preparare:

Intr-un castronel punem drojdia faramitata, adaugam zaharul si amestecam bine. Lasam deoparte aproximativ 10 minute pana aceasta se lichefiaza. Daca folositi drojdie uscata o amestecati in faina sau o diluati in putina apa calduta...cititi modul de folosire de pe ambalajul acesteia.
Cantarim si cernem faina intr-un bol sau alt vas. In alt bol punem untura sau untul moale, iaurtul sau smantana(eu am folosit untura si iaurt), galbenusul , sarea, branza data pe razatoarea cu orificii mici si drojdia lichefiata. Amestecam totul cu o lingura, apoi adaugam in 2-3 transe faina, amestecand cu mana. Punem mai intai 400 g faina si daca este nevoie mai adaugam. Framantam aluatul putin, doar pana devine omogen. Trebuie sa ne iasa un aluat potrivit de tare.
Acoperim bolul cu un prosop sau folie alimentara si lasam aluatul la odihnit/ crescut o ora.
Dupa acest timp aprindem cuptorul la foc mediu(180-190°C). Persaram faina pe blatul de lucru si rupem o bucata din aluat. O intindem cu sucitorul intr-o foaie cam de 4-5 mm grosime. Decupam covrigeii cu forma speciala. Daca vedeti ca aluatul se lipeste de forma o treceti de fiecare data prin faina. Asezam covrigeii intr-o tava in care asternem hartie de copt sau foaie speciala de silicon. Restul de aluat care ramane din decuparea covrigeilor il framantam foarte, foarte putin si intindem din el o noua foaie.
Ungem covrigeii cu amestecul de galbenus si lapte, apoi presaram deasupra lor seminte de mac. Dam tava la cuptor pentru aproximativ 15 minute sau pana covrigeii se rumenesc usor. Daca ii vreti mai crocanti ii putei lasa putin mai mult in cuptor, dar aveti grija sa nu ii ardeti.
Daca mai aveti o tava, cat se coc covrigeii din cuptor mai formati altii…eu asa am facut, merge mult mai repede 😊
Pentru saratele, intindem la fel aluatul si taiem cu o rola zimtata fasii de 1,5 cm latime.Taiem fasiile in doua, le asezam in tava cu distanta intre ele, apoi le ungem cu oul batut si le presaram cu mac. Dam tava la cuptor pentru 15-20 de minute sau pana saratelele se rumenesc usor. Sa va fie de folos!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca💜. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.

8 comentarii:

Daca va place reteta(sau nu ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc anticipat!

COPYRIGHT Bunătăți din bucătăria Gicuței ©2016- 2024. Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).