Daca probati reteta mea de Ciorba de fasole boabe, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata💜.
Ingrediente:
- 350-400 g fasole boabe
- 1 ceapa mare
- 1 morcov mare
- 1 ardei gras(am folosit congelat)
- 1 bucatica de telina
- boia
- cimbru uscat
- piper
- sare
- 1 legatura frunze de patrunjel
Pentru “prajeala”:
Mod de preparare:
Alegem fasolea de impuritati, apoi o spalam si o punem intr-un vas. Turnam apa rece cat sa treaca peste ea cu doua palme si o lasam sa stea asa peste noapte ca sa se inmoaie. O punem intr-un loc mai racoros sau in frigider ca sa nu fermenteze. Boabele de fasole vor creste in volum de doua sau chiar trei ori, asa ca aveti grija sa o puneti intr-un vas incapator.
A doua zi inlaturam boabele care plutesc la suprafata apei si vom opari de doua ori fasolea inainte de gatire. Prin aceasta operatiune mai eliminam din substantele care produc balonarea. Cum procedam: scurgem apa in care a stat fasolea peste noapte, o inlocuim cu alta si o punem la fiert. Cand incepe sa fiarba o lasam sa clocoteasca 5 minute, apoi o scurgem din nou, punem alta apa si o lasam iarasi sa clocoteasca. Procedam la fel inca odata, apoi punem apa cat sa treaca cu 3-4 degete peste fasole si o lasam sa fiarba la foc potrivit. Daca apa scade prea mult mai putem adauga apa fierbinte.
- 1 ceapa mare
- 1 ceasca suc de rosii
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Alegem fasolea de impuritati, apoi o spalam si o punem intr-un vas. Turnam apa rece cat sa treaca peste ea cu doua palme si o lasam sa stea asa peste noapte ca sa se inmoaie. O punem intr-un loc mai racoros sau in frigider ca sa nu fermenteze. Boabele de fasole vor creste in volum de doua sau chiar trei ori, asa ca aveti grija sa o puneti intr-un vas incapator.
A doua zi inlaturam boabele care plutesc la suprafata apei si vom opari de doua ori fasolea inainte de gatire. Prin aceasta operatiune mai eliminam din substantele care produc balonarea. Cum procedam: scurgem apa in care a stat fasolea peste noapte, o inlocuim cu alta si o punem la fiert. Cand incepe sa fiarba o lasam sa clocoteasca 5 minute, apoi o scurgem din nou, punem alta apa si o lasam iarasi sa clocoteasca. Procedam la fel inca odata, apoi punem apa cat sa treaca cu 3-4 degete peste fasole si o lasam sa fiarba la foc potrivit. Daca apa scade prea mult mai putem adauga apa fierbinte.
Intre timp curatam si spalam legumele. Dam telina pe razatoarea mica, iar restul legumelor le taiem in cubulete. Le adaugam in oala, peste fasole cand aceasta este fiarta pe jumatate.
Prajeala:
Incingem uleiul intr-o craticioara, adaugam ceapa tocata marunt si 2-3 linguri cu apa. Inabusim ceapa pana se inmoaie, apoi adaugam sucul de rosii si lasam sa fiarba cu totul aproximativ 10 minute. Aceasta “prajeala” o vom pune in oala cand fasolea este bine fiarta. Condimentam ciorba, cu boia, sare si piper macinat, lasam sa mai dea cateva clocote, apoi stingem focul de sub oala si punem patrunjelul tocat marunt. Acoperim oala cu capac si dupa un sfert de ora putem servi ciorba…cu ceapa rosie, ardei iute si paine proaspata! Optional, se pot adauga si alte legume:pastarnac sau radaina de patrunjel si frunze de dafin. Sa va fie de folos!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca💛. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Prajeala:
Incingem uleiul intr-o craticioara, adaugam ceapa tocata marunt si 2-3 linguri cu apa. Inabusim ceapa pana se inmoaie, apoi adaugam sucul de rosii si lasam sa fiarba cu totul aproximativ 10 minute. Aceasta “prajeala” o vom pune in oala cand fasolea este bine fiarta. Condimentam ciorba, cu boia, sare si piper macinat, lasam sa mai dea cateva clocote, apoi stingem focul de sub oala si punem patrunjelul tocat marunt. Acoperim oala cu capac si dupa un sfert de ora putem servi ciorba…cu ceapa rosie, ardei iute si paine proaspata! Optional, se pot adauga si alte legume:pastarnac sau radaina de patrunjel si frunze de dafin. Sa va fie de folos!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca💛. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Super buna și foarte sănătoasă, felicitări !
RăspundețiȘtergereIti multumesc, o zi frumoasa sa aveti!
Ștergere