08.08.2017

Fasole cu ciolan


Unul dintre cele mai populare preparate romanesti este fasolea ,fie simpla, cu carnati sau cu afumatura. Noua ne place gatita in toate variantele.


loading...
       Ingrediente:

  • 400 g fasole boabe
  • o jumatate de ciolan afumat (taiat in bucati potrivite)
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1-2 ardei grasi (am folosit congelat)
  • o bucatica telina
  • o frunza de dafin

  • boia
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • cateva fire de patrunjel
       Pentru prajeala:
  • 2 cepe
  • o lingura pasata de tomate
  • 3-4 linguri ulei




Mod de preparare:
Am ales fasolea de impuritati,am spalat-o si am lasat-o peste noapte in apa, la inmuiat.
A doua zi am pus-o la fiert intr-o oala cu apa rece. Cand a inceput sa fiarba am scurs apa, am inlocuit-o cu alta apa fierbinte si am pus-o din nou la fiert. Am repetat operatiunea inca de doua ori. Cand am schimbat a treia apa am pus fasolea in oala sub presiune,am adaugat bucatile de carne,legumele curatate, spalate si tocate marunt, frunza de dafin si un praf de sare .Am completat cu aproximativ 2 litri de apa . Am fiert-o 25 de minute dupa dupa primul suierat. Daca folositi o oala clasica puneti mai intai fasolea si ciolanul la fiert si cand sunt gatite pe jumatate adaugati legumele.





Cat timp fasolea a stat pe foc m-am ocupat de prajeala:am curatat si spalat doua cepe si le-am tocat marunt. Am pus uleiul la incins si am adaugat ceapa.Am calit-o, apoi am adaugat pasta de tomate si o cescuta cu apa.Am lasat sa fiarba cam 10 minute.

Cand fasolica si ciolanul au fost fierte, am transferat totul intr-o cratita de tuci. Am pus-o pe foc si cand a inceput sa clocoteasca am adaugat prajeala. Am mai adugat sare dupa gust,boia,cimbru si piper.Dupa 4-5 minute am inchis focul si am adaugat in fasole patrunjel verde tocat. A iesit o bunatate de mancare. 
Mai jos, am atasat poze cu principalii pasi din timpul prepararii.
Sa va fie de folos!








loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Recent

About Us

Articole recente