08.08.2017

Fasole cu ciolan

Unul dintre cele mai populare preparate romanesti este fasolea, fie simpla, cu carnati sau cu afumatura. Noua ne place gatita in toate variantele.

Daca probati reteta mea de Fasole cu ciolan, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut.


loading...
       Ingrediente:
  • 400 g fasole boabe
  • o jumatate de ciolan afumat (taiat in bucati potrivite)
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1-2 ardei grasi (am folosit congelat)
  • o bucatica telina
  • o frunza de dafin
  • boia
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • cateva fire de patrunjel
       Pentru prajeala:
  • 2 cepe
  • o lingura pasata de tomate
  • 3-4 linguri ulei




Aici gasiti reteta ICRELOR DE FASOLE.
Aici gasiti reteta CIORBEI DE FASOLE CU COASTA AFUMATA.


Mod de preparare:
Am ales fasolea de impuritati, am spalat-o si am lasat-o peste noapte in apa la inmuiat.
A doua zi am pus-o la fiert intr-o oala cu apa rece. Cand a inceput sa fiarba am lasat sa dea cateva clocote,apoi am scurs apa, am inlocuit-o cu alta apa fierbinte si am pus-o din nou la fiert. Am repetat operatiunea inca de doua ori. Cand am schimbat a treia apa am pus fasolea in oala sub presiune, am adaugat bucatile de carne, legumele curatate, spalate si tocate marunt, frunza de dafin si un praf de sare. Am completat cu aproximativ 2 litri de apa. Am fiert-o 25 de minute dupa dupa primul suierat al oalei. Daca folositi o oala clasica puneti mai intai fasolea si ciolanul la fiert si cand sunt gatite pe jumatate adaugati legumele.
Cat timp fasolea a stat pe foc m-am ocupat de prajeala:am curatat si spalat doua cepe si le-am tocat marunt. Am pus uleiul la incins si am adaugat ceapa. Am calit-o, apoi am adaugat pasta de tomate si o cescuta cu apa. Am lasat sa fiarba cam 10 minute.
Cand fasolica si ciolanul au fost fierte, am transferat totul intr-o cratita de tuci. Am pus-o pe foc si cand a inceput sa clocoteasca am adaugat prajeala. Am mai condimentat cu sare dupa gust, boia, cimbru si piper. Dupa 4-5 minute am inchis focul si am adaugat in fasole patrunjel verde tocat. A iesit o bunatate! Am servit fasolea cu castraveti murati.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe retete cu MANCARURI CARNE/PESTE.








Daca va plac retetele mele si vreti sa primiti notificari de la Facebook atunci cand postez si altele, intrati AICI pe pagina mea si dati like (asta in caz ca nu ati facut-o ), apoi dati click pe “Urmareste” si selectati optiunea '’Vezi mai intai’'. Am atasat o poza mai jos ca sa vedeti exact pasii pe care trebuie sa-i urmati.

loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

file:///C:/Users/bbb/Desktop/pinterest-ca7a5.html

Postări populare

COPYRIGHT © Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).