Daca probati reteta mea de aripi de curcan cu cartofi la cuptor, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut.
Ingrediente:
- 2 aripi mari de curcan
- 1,200 kg cartofi
- 1 ardei rosu
- 2 morcovi
- o cana cu vin rosu/roze
- 2 linguri ulei
- boia
- piper macinat
- sare
Aici gasiti reteta pentru SUPA DE CURCAN CU TAITEI DE CASA.
Mod de preparare:
Parlim, curatam si spalam bine aripile de curcan, apoi le taiem in jumatati. Le stergem cu prosoape de hartie, apoi le asezam intr-o tava mai inalta si le condimentam cu boia, sare si piper. Masam usor ca sa distribuim uniform condimentele pe carne. Turnam(pe langa carne) in tava vinul si cele doua linguri de ulei. Acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptor la foc mediu spre mare(190-200°C) pentru 15 minute, apoi reducem focul la mediu(180°C). Daca nu vreti sa folositi folie de aluminiu, luati o bucata de hartie de copt, o sifonati in mana si o asezati peste carne. Avem grija ca lichidul din tava sa nu scada prea mult…daca este nevoie mai putem adauga vin sau putem completa cu apa.
Intre timp curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in felii potrivite. Ii punem intr-un bol cu apa rece. Spalam ardeiul, indepartam cotorul si semintele, apoi il taiem in fasii. Curatam, spalam morcovii si ii taiem in rondele potrivit de groase.
Din cand in cand stropim carnea cu zeama din tava si o intoarcem si pe partea cealalta.
Scurgem cartofii de apa in care au stat, ii punem intr-un bol impreuna cu rondelele de morcov si fasiile de ardei. Condimentam totul cu putina sare si piper.
Cand bucatile de carne sunt patrunse/gatite pe jumatate(cam dupa 50 de minute de stat la cuptor), le scoatem si adaugam legumele in strat uniform, apoi le punem din nou in tava peste acestea. Daca este cazul mai adaugam si putina apa. Acoperim din nou tava cu folie si o reintroducem in cuptor pentru inca 50 de minute sau pana legumele si carnea sunt bine patrunse. Cu 10 minute inainte sa fie gata indepartam folia si lasam carnea si legumele sa prinda culoare frumoasa. Deliciu!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti sa distibuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Mod de preparare:
Parlim, curatam si spalam bine aripile de curcan, apoi le taiem in jumatati. Le stergem cu prosoape de hartie, apoi le asezam intr-o tava mai inalta si le condimentam cu boia, sare si piper. Masam usor ca sa distribuim uniform condimentele pe carne. Turnam(pe langa carne) in tava vinul si cele doua linguri de ulei. Acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptor la foc mediu spre mare(190-200°C) pentru 15 minute, apoi reducem focul la mediu(180°C). Daca nu vreti sa folositi folie de aluminiu, luati o bucata de hartie de copt, o sifonati in mana si o asezati peste carne. Avem grija ca lichidul din tava sa nu scada prea mult…daca este nevoie mai putem adauga vin sau putem completa cu apa.
Intre timp curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in felii potrivite. Ii punem intr-un bol cu apa rece. Spalam ardeiul, indepartam cotorul si semintele, apoi il taiem in fasii. Curatam, spalam morcovii si ii taiem in rondele potrivit de groase.
Din cand in cand stropim carnea cu zeama din tava si o intoarcem si pe partea cealalta.
Scurgem cartofii de apa in care au stat, ii punem intr-un bol impreuna cu rondelele de morcov si fasiile de ardei. Condimentam totul cu putina sare si piper.
Cand bucatile de carne sunt patrunse/gatite pe jumatate(cam dupa 50 de minute de stat la cuptor), le scoatem si adaugam legumele in strat uniform, apoi le punem din nou in tava peste acestea. Daca este cazul mai adaugam si putina apa. Acoperim din nou tava cu folie si o reintroducem in cuptor pentru inca 50 de minute sau pana legumele si carnea sunt bine patrunse. Cu 10 minute inainte sa fie gata indepartam folia si lasam carnea si legumele sa prinda culoare frumoasa. Deliciu!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti sa distibuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu