Translate

26.02.2017

Gogosi turnate, cu iaurt

Gogosile cu iaurt sunt pufoase si aromate, se fac foarte usor si sunt foarte gustoase. Perfecte pentru un desert rapid si delicios!

Daca probati reteta mea de Gogosi turnate, cu iaurt, va astept sa reveniti si sa-mi spuneti cat de mult v-au placut.




loading...

      Ingrediente:
  • 300 g iaurt (simplu)
  • o cana si jumatate faina(cana de 250 ml) 
  • 4 linguri zahar
  • 1 ou
  • 2 lingurite coaja de lamaie
  • 1/2 sticluta esenta de vanilie
  • 1 lingurita  praf de copt
  • un varf cutit de sare
      In plus:
  • ulei pentru prajit gogosile
  • zahar pudra pentru tavalit gogosile 






Aici gasiti si reteta GOGOSILOR PUFOASE
Aici gasiti reteta SCOVERGILOR, CA IN COPILARIE




Mod de preparare:
Amestecam faina cu praful de copt si le cernem intr-un castron.
Adaugam peste faina: iaurtul, zaharul, sarea, oul, coaja de lamaie si esenta de vanilie.
Amestecam bine cu telul toate ingredientele pana rezulta o compozitie omogena.
Ne va iesi un aluat ca o smantana foarte groasa, dar care curge.
Daca amestecul este prea moale mai adaugati putina faina.
Punem ulei intr-o cratita, de preferat una mai ingusta si mai inalta in care sa incapa 6-7 gogosi.
Cand se incinge uleiul reducem focul la mediu spre mic, inmuiem lingura in ulei (de fiecare data), luam din compozitie si turnam gramajoare din aluat.
Gogosile se vor umfla si se vor ridica la suprafata.
Prajim gogolile pe ambele parti pana se rumenesc, apoi le scoatem pe prosoape absorbante. La sfarsit le tavalim prin zahar pudra.
Din ingredientele folosite mi-au iesit 20 de gogosi. Sunt rapide si tare bune.
Le servim cu pofta alaturi de cei dragi.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi ma gasiti pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe retete cu DULCIURI.




Daca va plac retetele mele si vreti sa primiti notificari de la Facebook atunci cand postez si altele, intrati AICI pe pagina mea si dati like (asta in caz ca nu ati facut-o ), apoi dati click pe “Urmareste” si selectati optiunea '’Vezi mai intai’'. Am atasat o poza mai jos ca sa vedeti exact pasii pe care trebuie sa-i urmati.

loading...

17 comentarii:

  1. Anonim5/1/18

    Nu stiam ca pentru faina unitatea de masura este litrul, dar ma rog, au iesit bune.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim14/1/18

      nu este litrul unitatea de masura ptr faina, nici nu scrie 250 ml faina, scrie "o cana si jumatate de faina", cana trebuie sa aiba 250 ml

      Ștergere
    2. Anonim18/1/18

      Inteligenta te mai dai, dar cred ca citesti mecanic ,fii mai atenta la citit!!!!!!

      Ștergere
  2. Buna ziua doamna eu am facut reteta dumneavoastra si mi-au iesit foarte bune . Multumesc pt retetele foarte bune si usoare care le impartiti cu noi . Continuati asa 🌹🌹🌹

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Ma bucur mult ca ti-au iesit si au fost si pe gustul vostru. Iti multumesc pentru vizita si te mai astept oricand cu drag!

      Ștergere
  3. super bune ,,,multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag! Te mai astept aici si cu alte bunatati! O seara frumoasa!

      Ștergere
  4. Va multumesc pt reteta au iesit foarte bune va pup mult respect

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim20/5/19

    Buna ziua,
    fara ou nu se poate ?

    RăspundețiȘtergere
  6. Am facut si a trebuit sa mai adaug lapte in compozitie.Era vartos aluatul.Iesise ca un aluat normal ce se intinde.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Nu inteleg de ce....poate ai gresit cu ceva.

      Ștergere
    2. Am pus exact cantitatile care scrie. Nici eu nu inteleg.

      Ștergere
    3. Eu zic sa mai incercei oadata :) O seara frumoasa!

      Ștergere
  7. Pot sa folosesc kefir in loc de iaurt?

    RăspundețiȘtergere

Daca va place reteta(sau nu :) ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc!

Postări populare

COPYRIGHT © Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).

Prajitura cu mere, biscuiti si crema de vanilie

Postare prezentată

Prajitura Rumba

Prajitura Rumba este un desert spornic, aspectuos si delicios, care contine foi de napolitana, un blat din albusuri imbogatit cu nuca si rah...