26.02.2017

Gogosi turnate,cu iaurt

Gogosile cu iaurt sunt pufoase si aromate,se fac foarte usor si sunt foarte gustoase.Perfecte pentru un desert rapid si delicios!



loading...


      Ingrediente:
  • 300 ml iaurt (simplu)
  • o cana si jumatate faina(cana de 250 ml) 
  • 4 linguri zahar
  • 1 ou
  • 2 lingurite coaja de lamaie

  • 1/2 sticluta esenta de vanilie
  • 1 lingurita  praf de copt
  • un varf cutit de sare
      In plus:
  • ulei pentru prajit gogosile
  • zahar pudra pentru tavalit gogosile 



Mod de preparare:
Cernem faina cu praful de copt intr-un castron.
Adaugam peste faina iaurtul,zaharul,sarea,oul ,coaja de lamaie si esenta de vanilie.
Amestecam bine cu telul toate ingredientele pana rezulta o compozitie omogena.
Ne va iesi un aluat ca o smantana foarte groasa,dar care curge.
Daca amestecul este prea moale mai adaugati faina.
Punem ulei intr-o cratita ,de preferat una mai mica in care sa incapa 6-7 gogosi.




Cand se incinge dam focul mic,inmuiem lingura in ulei (de fiecare data),luam din compozitie si turnam gramajoare.
Gogosile se vor umfla si se vor ridica la suprafata.
Le prajim pe ambele parti pana se rumenesc apoi le scoatem pe prosoape absorbante si le pudram cu zahar.
Din ingredientele folosite mi-au iesit 20 de gogosi.
Le servim cu pofta alaturi de cei dragi.
Sa va fie de folos!😘
Aici gasiti si reteta de gogosi pufoase dospite.








loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

});

Articole recente