26.02.2017

Gogosi turnate, cu iaurt

Gogosile cu iaurt sunt pufoase si aromate,se fac foarte usor si sunt foarte gustoase.Perfecte pentru un desert rapid si delicios!


loading...

      Ingrediente:
  • 300 ml iaurt (simplu)
  • o cana si jumatate faina(cana de 250 ml) 
  • 4 linguri zahar
  • 1 ou
  • 2 lingurite coaja de lamaie
  • 1/2 sticluta esenta de vanilie
  • 1 lingurita  praf de copt
  • un varf cutit de sare
      In plus:
  • ulei pentru prajit gogosile
  • zahar pudra pentru tavalit gogosile 


Aici gasiti si reteta de GOGOSI PUFOASE



Mod de preparare:
Cernem faina cu praful de copt intr-un castron.
Adaugam peste faina iaurtul, zaharul, sarea, oul ,coaja de lamaie si esenta de vanilie.
Amestecam bine cu telul toate ingredientele pana rezulta o compozitie omogena.
Ne va iesi un aluat ca o smantana foarte groasa, dar care curge.
Daca amestecul este prea moale mai adaugati faina.
Punem ulei intr-o cratita, de preferat una mai mica in care sa incapa 6-7 gogosi.






Cand se incinge dam focul mic, inmuiem lingura in ulei (de fiecare data),luam din compozitie si turnam gramajoare.
Gogosile se vor umfla si se vor ridica la suprafata.
Prajim gogolile pe ambele parti pana se rumenesc, apoi le scoatem pe prosoape absorbante. La sfarsit le tavalim prin zahar pudra.
Din ingredientele folosite mi-au iesit 20 de gogosi. Sunt rapide si tare bune.
Le servim cu pofta alaturi de cei dragi.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi ma gasiti pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe retete cu DULCIURI






loading...
loading...

3 comentarii:

  1. Anonim5/1/18

    Nu stiam ca pentru faina unitatea de masura este litrul, dar ma rog, au iesit bune.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim14/1/18

      nu este litrul unitatea de masura ptr faina, nici nu scrie 250 ml faina, scrie "o cana si jumatate de faina", cana trebuie sa aiba 250 ml

      Ștergere
    2. Anonim18/1/18

      Inteligenta te mai dai, dar cred ca citesti mecanic ,fii mai atenta la citit!!!!!!

      Ștergere

Postări populare

Pub.

loading...
loading...
loading...

Articole recente