11.02.2020

Gogosi dospite, cu iaurt

In weekend- ul care abia a trecut ne-am delectat(noi si vecina 😉 )cu aceste gogosi pufoase, aromate si delicioase. Vecina a fost tare incantata si mi-a spus ca nu a mancat gogosi mai bune ca acestea. 😊 Recomand sa incercati si voi reteta!

Daca probati reteta mea de Gogosi dospite cu iaurt  sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de FacebookFacebook.😉.
   

   Ingrediente
  • 500 g faina
  • 250 g iaurt
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • ¼ lingurita sare
     In plus:
  • ulei pentru prajit gogosile
  • zahar pudra





Mod de preparare:
Punem drojdia intr-un castronel, presaram 1 lingurita de zahar peste ea si o amestecam bine cu acesta. O lasam deoparte sa se lichefieze. Putem inlocui drojdia proaspata cu 7 g de drojdie uscata...in cazul acesta o vom amesteca cu faina.
Cantarim si cernem faina intr-un bol incapator si facem o adancitura in mijlocul ei.
Punem iaurtul intr-o craticioara impreuna cu zaharul si sarea si il incalzim pe foc pana cele doua ingrediente din urma se dizolva. Cand este gata, luam craticioara de pe foc si cand iaurtul devine doar caldut adaugam coaja de lamaie, esenta, ouale batute cu furculita si drojdia lichefiata.
Turnam acest amestec in bolul cu faina si amestecam pana se formeaza aluatul. Il transferam pe masa de lucru unsa cu putin ulei si framantam aluatul cam un sfert de ora adaugand treptat restul de ulei. Punem din nou aluatul in bol, acoperim bolul cu folie alimentara sau un prosop de bucatarie si lasam aluatul la crescut pana isi dubleaza volumul.
Cand a crescut suficient il rasturnam pe masa infainata si il mai framantam putin cat sa iasa aerul din el. Intindem aluatul intr-o foaie de grosimea degetului mic(cam 1 cm) si decupam gogosile cu o ceasca sau un pahar. Resturile de aluat care raman le framantam putin, intindem foaie din nou si decupam din el gogosi. Le mai lasam la crescut 15-20 de minute acoperite cu folie alimentara. Incingem bine uleiul intr-o cratita, reducem focul la mediu si punem gogosile la prajit cu partea de jos (cea de pe planseta) in sus. Le prajim pe ambele parti pana se rumenesc frumos, apoi le scoatem pe o farfurie/platou in care asternem mai multe straturi de prosoape de hartie ca sa mai absoarba din surplusul de ulei. Cand se racoresc putin le asezam pe un platou si cernem zahar pudra deasupra lor. Deliciu!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca va place reteta(sau nu ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc anticipat!

COPYRIGHT Bunătăți din bucătăria Gicuței ©2016- 2024. Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).