25.01.2018

Gogosi din cartofi

Gogosi delicioase, pufoase care se pastreza moi si a doua zi. Recomand cu drag reteta.



Daca probati reteta mea de Gogosi din cartofi, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut.


loading...
       Ingrediente:
  • 300g cartofi
  • 600g faina(am folosit faina de tara)
  • 2 oua
  • 250g iaurt(am folosit iaurt Pilos de la Lidl cu grasime 3.5%)
  • 5 linguri zahar
  • 50 ml ulei
  • un pliculet drojdie uscata
  • 1 lingura esenta de vanilie
  • ¼ lingurita sare
  • ulei pentru prajit gogosile
  • zahar pudra pentru pudrat gogosile(optional)








Aici gasiti reteta de GOGOSI TURNATE CU IAURT.
Aici gasiti reteta CLASICA DE GOGOSI.


Mod de preparare:
Curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii punem la fiert in apa cu putina sare. Cand sunt fierti ii scurgem de apa si ii zdrobim (ca pentru piure). Lasam piureul sa se racoreasca.
Punem iaurtul cu zaharul si sarea intr-o craticioara pe foc mic. Lasam cat sa se dizolve zaharul si sarea, apoi dam deoparte si adaugam esenta .
Cernem faina intr-un bol, o amestecam cu drojdia si facem o adancitura in mijlocul ei. Adaugam piureul caldut, ouale, uleiul si amestecul de iaurt si zahar(caldut). Amestecam bine toate ingredientele ,apoi rasturnam aluatul pe plansa de lucru infainata. Framantam aproximativ 10-15 minute. Daca este nevoie mai adaugam putina faina. Nu exagerati cu faina, aluatul trebuie sa fie mai moale. Punem aluatul din nou in bol(presaram bolul cu faina sau il ungem cu ulei), il acoperim cu un prosop si il lasam la crescut la loc cald pana isi dubleaza volumul.
Cand aluatul a crescut il mai framantam inca odata (aproximativ 2-3 minute) si il mai lasam inca o jumatate de ora la crescut.
Dupa acest timp, cu mainile unse cu ulei rupem bucati din aluat si le dam o forma rotunda. Eu am impartit aluatul in 16 bucati. Luam cate o bila de aluat si in momentul in care o vom punem in cratita la prajit facem o gaura in mijlocul ei, cu degetul. Dupa ce uleiul se incinge reducem focul si prajim gogosile pe ambele parti pana se rumenesc frumos. Cand sunt gata, le scoatem pe prosoape de hartie ca sa absoarba surplusul de ulei. Optional le putem tavali prin zahar pudra. Sunt pufoase si delicioase!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete de DULCIURI.










  
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Articole recente