Ingrediete:
- 1,8 kg oase de porc(cap, picioare, ciolan)
- 1 lingurita boabe de piper
- 1 lingurita cu varf de sare
- 6 catei mari de usturoi
- 1 morcov fiert
- cateva fire de patrunjel
Mod de preparare:
Spalam bucatile de carne in mai multe ape reci, le
punem intr-o oala si turnam apa rece peste ele. Le lasam asa cel putin o
jumatate de ora sa iasa sangele din ele, apoi scurgem apa si repetam inca
odata. Este de preferat sa folosim carne mai putin grasa pentru ca piftia sa nu
iasa tulbure.
Eu am fiert piftia in oala sub presiune…nu a
iesit foarte limpede ca piftia fiarta in oala obisnuita, dar
a fost delicioasa. Am pus oasele in oala impreuna cu sarea si piperul boabe. Am
turnat apa cat sa acopere carnea cu 2 degete. Am pus capacul si din momentul in
care oala a inceput sa suiere am lasat sa fiarba 1 ora si zece minute. Daca
folositi o oala clasica puneti, la fel, carnea impreuna cu sarea si piperul.
Turnati apa in oala cat sa acopere bucatile cu 3-4 degete si puneti oala pe foc
mediu. Acoperiti oala partial cu capac si cand incepe sa fiarba reduceti focul
la foarte mic. Indepartati spuma care se formeaza ori de cate ori este nevoie.
Inlaturati grasimea care se aduna deasupra. Cand apa scade prea mult
mai completati cu cate putina apa fierbinte. Carnea trebuie sa fie acoperita
tot timpul cu apa (cam 1 cm. peste). Fierbeti piftia pana carnea se desprinde
usor de pe oase(in jur de 4 ore, depinde de marimea bucatilor). Cand este gata,
scoatem bucatile de carne cu o spumierea si le lasam sa se racoreasca. Gustam
zeama si daca este nevoie mai adaugam sare. O vanturam putin cu un polonic,
apoi adaugam usturoiul zdrobit. O mai vanturam putin si o lasam sa se raceasca. Intre timp pregatim vasele in care vom pune
piftia. Alegem carnea de pe oase si o repartizam in vasele pregatite. Punem
intr-o strecuratoare un tifon impaturit in mai multe starturi sau o panza deasa.
Strecuram zeama, apoi o punem in vase peste carne. Dam vasele la frigider si
cand se incheaga putin decoram piftia cu trandafirasi din morcov si frunze de patrunjel. A doua zi piftia va fi bine inchegata si o putem
servi. Pofta buna!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul
prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi
lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi
rasplatiti munca😍. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de
socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe retete de APERITIVE/GARNITURI.Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu