10.12.2017

Toba de porc

La reteta de toba condimentele sunt la alegere. Se pot folosi si usturoi, coriandu etc. Dupa gustul fiecaruia putem pune mai multa sau mai putina grasime sau se poate adauga si ficat, cap si picioare de porc. In toate variantele toba este delicioasa. Noi o si afumam putin ... Am avut organele porcului sacrificat(anul acesta l-am taiat mai devreme) am mai cumparat in plus limba, rinichi si inimi. Am facut mai multe tobe(lebari si caltabosi), pentru ca o parte din ele vor ajunge peste hotare, la oameni dragi noua.


Daca probati reteta mea de Toba de porc, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut.


loading...
      Pentru trei tobe am folosit:
  • 2 urechi de porc 
  • gusa  de porc  cu sorici (aproximativ 1 1/2 kg)
  • slanina cu sorici (aproximativ 800g)
  • 5 bucati limba
  • 5 bucati inimi
  • 6 bucati rinichi
  • 2 bucati muschiulet 
  • 1 bucata splina
  • cateva frunze de dafin
  • cimbru
  • boia dulce si iute
  • piper macinat si boabe.
  • sare



Aici gasiti reteta TOBEI DE PUI SI PORC LA PET(STICLA).

Aici gasiti reteta TOBEI DE PUI..


Mod de prepapare:
Curatam rinichii de nervuri si ii spalam bine cu apa rece. Spalam  restul organelor si carnea. Le punem la fiert in apa rece si adaugam  o lingura rasa de sare, cateva frunze de dafin si boabe de piper. Le fierbem aproximativ o ora si jumatate sau pana sunt bine patrunse. Cand sunt gata, le scoatem si le lasam sa se raceasca. Eu le-am scos in functie de cum s-au fiert....mai intai rinichii si splina, apoi carnea mai grasa, muschiuletii, limbile si la sfarsit de tot inimile. Curatam limbile de pielita alba cat sunt inca calde.
Tocam organele si carnea in bucati potrivite, le amestecam si le condimentam dupa gust cu cimbru, boia sare si piper. Adaugam 1-2 polonice din lichidul in care a fiert carnea. Amestecam bine si gustam.  Daca este nevoie mai adaugam sare sau condimente. Lasam carnea sa stea asa cel putin o jumatate de ora, apoi o mai amestecam odata.
Umplem intestinele cu compozitia de carne, fara sa le indesam prea tare. Le legam la capat (sau coasem daca folosim stomac de porc ). Intepam tobele in mai multe locuri cu o scobitoare si le punem la fiert in aceeasi zeama in care am fiert canea si organele. Le fierbem la foc mic aproximativ o jumatate de ora. In timpul fierberii mai intepam tobele de 3-4 ori, ca sa nu se sparga. Cand sunt gata, le scoatem si le punem la presat intre 2 blaturi, cu o greutate deasupra. Le lasam asa pana a doua zi. Daca aveti posibilitatea, le putei afuma ..2 zile la fum rece. Pana la servire se pot pastra la frigider sau se portioneaza si se tin in congelator. Bunatate!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti reteta CARNATILOR DE CASA.








Daca va plac retetele mele si vreti sa primiti notificari de la Facebook atunci cand postez si altele, intrati AICI pe pagina mea si dati like (asta in caz ca nu ati facut-o ), apoi dati click pe “Urmareste” si selectati optiunea '’Vezi mai intai’'. Am atasat o poza mai jos ca sa vedeti exact pasii pe care trebuie sa-i urmati.

loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

file:///C:/Users/bbb/Desktop/pinterest-ca7a5.html

Postări populare

COPYRIGHT © Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).