10.12.2017

Toba de porc

La reteta de toba condimentele sunt la alegere. Se pot folosi si usturoi, coriandu etc. Dupa gustul fiecaruia putem pune mai multa sau mai putina grasime sau se poate adauga si ficat, cap si picioare de porc. In toate variantele toba este delicioasa. Noi o si afumam putin ... Am avut organele porcului sacrificat(anul acesta l-am taiat mai devreme) am mai cumparat in plus limba, rinichi si inimi. Am facut mai multe tobe(lebari si caltabosi), pentru ca o parte din ele vor ajunge peste hotare, la oameni dragi noua.


Daca probati reteta mea de Toba de porc, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut.


loading...
      Pentru trei tobe am folosit:
  • 2 urechi de porc 
  • gusa  de porc  cu sorici (aproximativ 1 1/2 kg)
  • slanina cu sorici (aproximativ 800g)
  • 5 bucati limba
  • 5 bucati inimi
  • 6 bucati rinichi
  • 2 bucati muschiulet 
  • 1 bucata splina
  • cateva frunze de dafin
  • cimbru
  • boia dulce si iute
  • piper macinat si boabe.
  • sare







Aici gasiti reteta TOBEI DE PUI SI PORC LA PET(STICLA).
Aici gasiti reteta TOBEI DE PUI..


Mod de prepapare:
Curatam rinichii de nervuri si ii spalam bine cu apa rece. Spalam  restul organelor si carnea. Le punem la fiert in apa rece si adaugam  o lingura rasa de sare, cateva frunze de dafin si boabe de piper. Le fierbem aproximativ o ora sau pana sunt bine patrunse. Dupa acest timp le scoatem si le lasam sa se racoreasca. Curatam limba de pielita alba.
Tocam organele si carnea in bucati potrivite, le amestecam si le condimentam dupa gust cu cimbru, boia sare si piper. Adaugam 1-2 polonice din lichidul in care a fiert carnea. Amestecam bine si gustam.  Daca este nevoie mai adaugam sare sau condimente.
Umplem intestinele cu compozitia de carne, fara sa le indesam prea tare. Le legam la capat (sau coasem daca folosim stomac de porc ). Intepam tobele in mai multe locuri cu o scobitoare si le punem la fiert in aceeasi zeama in care am fiert canea si organele. Le fierbem la foc mic aproximativ trei sferturi de ora. In timpul fierberii mai intepam tobele de 3-4 ori, ca sa nu se sparga. Cand sunt gata le punem la presat intre 2 blaturi, cu o greutate deasupra. si le lasam asa pana a doua zi. Pana la servire se pot pastra la frigider sau se portioneaza si se tin in congelator.
frigider sau le putem portiona
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti reteta CARNATILOR DE CASA.








loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Articole recente