10.12.2017

Lebar de casa

Va prezint o reteta de lebar delicios, asa cum se face la noi in zona Buzaului(comuna Florica).


loading...
       Ingrediente:

  • 2 ficati de porc (aproximativ 3 kg)
  • slanina(1kg), eu am folosit si slanina cu sorici
  • 5 oua
  • 2 frunze de dafin

  • o lingura boabe de piper
  • piper macinat
  • boia dulce si iute
  • cimbru
  • sare
  • intestine de porc mai drepte


Aici gasiti reteta PATEULUI DE CASA
Aici gasiti reteta TOBEI DE CASA

Mod de preparare:
Spalam ficatul si grasimea impanata de porc si le punem la fiert in apa  cat sa le acopere cu doua degete. Adaugam  frunzele de dafin si boabele de piper.Indepartam spuma care se formeaza de cate ori este nevoie. Le fierbem aproximativ o ora si 10 minute, dupa primul clocot.
Cand sunt gata le scoatem si cand se racesc  le taiem in bucati mai mici apoi le trecem prin masina de tocat. Eu am folosit o sita de marime medie, daca doriti putei folosi una mai deasa.
Batem ouale cu furculita intr-un castronel si le adaugam in compozitia de ficat. Condimentam cu boia, sare, cimbru si piper macinat. Amestecam foarte bine toate ingredientele. Gustam sa vedem daca mai este nevoie de sare sau condimente.Amestecul trebuie sa fie pastos nu uscat.Daca este prea uscat mai adaugati 1 ou sau putina zeama in care a fiert ficatul si carnea.




Umplem lebarii cu ajutorul masinii speciale sau cu masina de tocat, la care vom atasa dispozitivul pentru umplut carnatii/lebari/caltabosi.
Legam capetele matelor cu sfoara apoi le unim.Intepam lebarii cu scobitoarea si ii punem la fiert in aceeasi zeama in care am fiert ficatul si grasimea. Ii lasam sa fiarba la foc mic aproximativ un sfert de ora. Ii mai intepam din cand in cand cu scobitoarea ca sa nu se sparga.Cand sunt gata ii scoatem si ii  punem la presat intre 2 blaturi , cu o greutate deasupra.Ii lasam pana a doua zi  apoi ii  tinem in frigider. Ii putem afuma.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Sa va fie de folos!
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu mai jos. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Aici gasiti mai multe retete de APERITIVE/GARNITURI.







loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Recent

About Us

Articole recente