10.12.2017

Lebar de casa

Va prezint o reteta de lebar delicios, asa cum se face la noi in zona Buzaului(comuna Florica).

Daca probati reteta mea de Lebar de casa, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut.

loading...
       Ingrediente:
  • 2 ficati de porc (aproximativ 3 kg)
  • slanina(1kg), am folosit si slanina cu sorici
  • 5 oua
  • 2 frunze de dafin
  • o lingura boabe de piper
  • piper macinat
  • boia dulce si iute
  • cimbru
  • sare
  • intestine de porc mai drepte




Aici gasiti reteta CALTABOSULUI.


Aici gasiti reteta TOBEI DE CASA.




Mod de preparare:
Spalam ficatul si grasimea impanata de porc si le punem la fiert in apa cat sa le acopere cu doua degete. Adaugam  frunzele de dafin si boabele de piper. Indepartam spuma care se formeaza ori de cate ori este nevoie. Le fierbem aproximativ o ora sau pana sunt bine patrunse.
Dupa acest timp le scoatem si cand se racesc le taiem in bucati mai mici, apoi le trecem prin masina de tocat. Eu am folosit o sita de marime medie, daca doriti puteti folosi una mai deasa.
Batem ouale cu furculita intr-un castronel si le adaugam in amestecul de ficat si slanina. Condimentam cu boia, sare, cimbru si piper macinat. Amestecam foarte bine toate ingredientele. Gustam sa vedem daca mai este nevoie de sare sau condimente. Amestecul trebuie sa fie pastos, nu uscat. Daca este prea uscat mai adaugati 1 ou sau putin din zeama in care au fiert ficatul si carnea.
Umplem lebarii cu ajutorul masinii speciale sau cu masina de tocat la care vom atasa dispozitivul pentru umplut carnatii/lebari/caltabosi.
Legam capetele matelor cu sfoara, apoi le unim. Intepam lebarii cu scobitoarea si ii punem la fiert in aceeasi zeama. Ii lasam sa fiarba la foc mic aproximativ un sfert de ora. Ii mai intepam din cand in cand cu scobitoarea ca sa nu se sparga. Cand sunt gata, ii scoatem si ii  punem la presat intre 2 blaturi , cu o greutate deasupra. Ii lasam pana a doua zi  apoi ii  tinem in frigider. Ii putem afuma si pastra la
congelator pana la servire.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe retete de APERITIVE/GARNITURI.






Daca va plac retetele mele si vreti sa primiti notificari de la Facebook atunci cand postez si altele, intrati AICI pe pagina mea si dati like (asta in caz ca nu ati facut-o ), apoi dati click pe “Urmareste” si selectati optiunea '’Vezi mai intai’'. Am atasat o poza mai jos ca sa vedeti exact pasii pe care trebuie sa-i urmati.



loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Toate articolele si imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Publicarea lor integrală sau parțială fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Articole recente