10.02.2019

Chec in trei culori

Chiar daca pare greu de facut, nu este asa...doar ca vom avea mai multe vase de spalat😊. In schimb, vom obtine un desert frumos, gustos si aromat.❤ 


Daca probati reteta mea de Chec in trei culori sau orice reteta de pe blogva astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata💚.
     
    Ingrediente:
  • 5 oua mari  
  • 10 linguri zahar(250 g) 
  • 10 linguri faina(250 g) 
  • 5 linguri lapte 
  • 5 linguri ulei 
  • 1 lingura si jumatate de cacao
  • 1 lingurita cu varf praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie 
  • 1 lingurita esenta de rom 
  • un varf cutit de sare 






Mod de preparare:
Aprindem cuptorul la foc mediu(180°C). Tapetam o tava mare de chec cu hartie de copt. Am folosit una de cozonac pe care am udat-o putin inainte(in interior)  ca hartia sa se lipeasca mai bine de ea. Pregatim trei boluri sa le avem la indemana. Spargem ouale separand albusurile de galbenusuri. Peste galbenusuri punem putina sare, amestecam cu o furculita si le lasam deoparte.
Aluat alb: mixam albusurile spuma cu putina sare, apoi adaugam pe rand 5 linguri de zahar si mixam bine dupa fiecare pana zaharul se dizolva complet. Punem pe rand 2 linguri de ulei, mixam dupa fiecare, apoi aromatizam cu ½ lingurita de esenta de vanilie. Lasam mixerul deoparte si cu ajutorul unei spatule incorporam 5 linguri de faina cernuta si amestecata cu o lingurita de praf de copt. Amestecam usor, de jos in sus. Punem aluatul rezultat intr-un bol.
Aluat galben: mixam bine galbenusurile cu cele 5 linguri de zahar ramase, laptele, restul de ulei(3 linguri) si ½ lingurita esenta de vanilie. Incorporam treptat 5 linguri de faina amestecate cu 1 lingurita cu praf de copt  procedand identic ca la aluatul alb. Punem si acest aluat intr-un bol.
Aluat maro: scoatem cate 5 linguri din cele doua aluaturi si le punem in alt bol. Adaugam o lingura cacao, esenta de rom, apoi omogenizam.
*
In tava pregatita dinainte turnam mai intai aluatul maro, apoi aluatul alb. Cernem deasupra lui o jumatate de lingura cu cacao, apoi punem peste el aluatul galben. Intindem uniform fiecare aluat in parte. Dam tava la cuptor pentru aproximativ 35-40 de minute sau pana checul trece testul scobitorii(infigem o scobitoare in mijlocul checului si daca iese curata, fara aluat lipit de ea, inseamna ca checul este copt). Cand este gata il scoatem cu hartie cu tot din tava si il feliem cand se raceste. Si frumos si gustos!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti RETETELE MELE DE LA A LA Z, 
Aici gasiti reteta CHECULUI OPARIT.



14 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Cu drag, iti multumesc si eu pentru vizita si mesaj. Pup, o seara frumoasa!

      Ștergere
  2. Am încercat după ce mi-a dat o prietena rețetă și a ieșit foarte bun. Mulțumim și mult spor în tot ce faceți!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mulțumesc pt rețeta, am făcut-o deja de vreo 3 ori de când am descoperit-o.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag! Ma bucur ca v-a placut, o zi frumoasa!

      Ștergere
  4. Anonim17/12/22

    Felicitari, Gicuta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos! Sarbatori binecuvantate sa aveti!

      Ștergere
  5. Anonim6/2/24

    Dacă vreau să fac 3 checuri,cât praf de copt pun?
    Mulțumesc anticipat!

    RăspundețiȘtergere