26.07.2019

Tocanita cu ciuperci si carne de pasare

Tocanita cu ciuperci si carne de pasare este un preparat delicios si satios. Am facut-o si in varianta cu inimi si pipote si ne-a placut tare mult. Haideti ca sa cititi reteta si o sa vedeti cat de simplu se face ...sper sa o incercati cat mai curand si sa va placa la fel cum ne-a placut noua😍.



Daca probati reteta mea de Tocanita cu ciuperci si carne de pasare sau orice reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata💜.


    Ingrediente:
  • 700 g carne de pasare cu os
  • 500 g ciuperci
  • 3 cepe
  • o capatana mica de usturoi
  • 2 linguri pasta de rosii/bullion
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingura rasa cu faina
  • boia de ardei
  • sare
  • piper macinat
  • cateva fire de patrunjel




Mod de preparare:
Eu am folosit carne de pasare de curte si am preferat sa o fierb mai intai, apoi am indepartat oasele. Am pastrat supa in care aceasta a fiert. Daca folositi pui din comert puteti proceda la fel sau puteti rumeni bucatile de carne inainte.
Am curatat ceapa si ciupercile. Ceapa am tocat-o marunt, iar ciupercile si piciorusele acestora le-am taiat in bucati mai maricele.
Am incins uleiul intr-o cratita si am pus ceapa si un varf cutit de sare. Am lasat-o sa se inabuse fara sa se prajeasca, apoi am adaugat ciupercile si inca putina sare. Am amestecat si le-am inabusit impreuna pana a scazut zeama lasata de ciuperci. Am turnat din supa in care a fiert carnea cat sa acopere ciupercile si ceapa si am lasat sa fiarba pana legumele s-au patruns. Daca alegeti sa rumeniti carnea puteti adauga apa in locul supei. Am adaugat pasta de rosii, piper si boia dupa gust. Am lasat sa dea cateva clocote, apoi am ingrosat sosul cu faina diluata in putina supa....am amestecat repede ca sa nu faca cocoloase. Am adaugat si carnea fiarta, usturoiul trecut prin presa, apoi am potrivit gustul de sare. Dupa aproximativ 5 minute am oprit focul de sub cratita si am presarat peste mancare patrunjelul tocat. Cam asta a fost tot...am servit tocanita cu paine proaspata si castraveti acri. DE-LI-CIU😋!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase ca sa aveti de unde va inspira. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.








Aici gasiti reteta pentru CIORBA DE PUI A LA GREC.


2 comentarii: