04.08.2018

Clatite

Clatitele sunt un desert delicios, dar pot fi si un aperitiv rapid si bun. Sunt multe variante si reteta se poate adapta foarte usor: clatite dulci, sarate,la cuptor...toate sunt o nebunie. Astazi va prezint reteta clasica de clatite...fragede si pufoase.


Daca probati reteta mea de Clatite, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut.
     
loading...
      Ingrediente:
  • 5 oua 
  • 350 g faina cernuta 
  • 300 ml lapte 
  • 250 ml apa minerala 
  • 4 linguri ulei 
  • 2 linguri cu zahar sau dupa gust 
  • o lingurita esenta de vanilie 
  • un varf cutit de sare 


Aici gasiti reteta CLATITELOR TIRAMISU.

Mod de preparare:

Spargem ouale intr-un bol, adaugam peste ele sarea si zaharul, apoi le batem bine cu telul. Incepem sa adaugam cate 2-3 linguri cu faina, amestecand bine ca sa nu faca cocoloase. Turnam cate putin din lapte si apa minerala. Continuam adaugand alternativ faina, lapte si apa minerala si amestecam bine dupa fiecare. Spre sfarsit adaugam esenta, apoi punem pe rand cele 4 linguri de ulei si omogenizam. Acoperim bolul si lasam aluatul 10-15 minute la ”odihnit”. Dupa acest timp punem tigaia in care vom coace clatitele pe foc, la incins. Ungem tigaia cu putin ulei. O vom unge doar la prima clatita, la urmatoarele nu mai este nevoie, am pus deja ulei in compozitie. Amestecam din nou in aluatul de clatite si cand tigaia se incinge luam cu polonicul si turnam in centrul ei. O rotim ca aluatul sa cuprinda toata suprafata. Coacem clatita la foc mic spre mediu pana cand marginile acesteia incep sa devina aurii si sa se ridice. Intoarcem clatita pe partea cealata si o mai coacem aproximativ 30 de secunde. O scoatem pe o farfurie. Procedam la fel si cu restul aluatului. Daca pe parcurs aluatul se ingroasa prea mult, il putem subtia cu putin lapte sau apa minerala. Ungem clatitele cu dulceata, gem sau crema de ciocolata, apoi le rulam. Din ingredeientele mentionate mi-au iesit 14 claite(pe primele doua le-am mancat inainte de a le poza :)). Sunt fragede si pufoase.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.












Daca va plac retetele mele si vreti sa primiti notificari de la Facebook atunci cand postez si altele, intrati AICI pe pagina mea si dati like (asta in caz ca nu ati facut-o ), apoi dati click pe “Urmareste” si selectati optiunea '’Vezi mai intai’'. Am atasat o poza mai jos ca sa vedeti exact pasii pe care trebuie sa-i urmati.


loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Toate articolele si imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Publicarea lor integrală sau parțială fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Articole recente