10.07.2019

Prajitura pe baza de chefir, cu fructe

Aceasta prajitura se prepara simplu si rapid si se poate face cu orice fructe de sezon, congelate sau din compot. Recomand cu drag sa o incercati si voi! 😊


Daca probati reteta mea de Prajitura pe baza de chefir , va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.


     Chefirul, zaharul, faina si uleiul le vom masura cu o cana de 250 ml
     Ingrediente: 
  • 4 oua
  • 1 cana cu chefir
  • 1 cana(nu prea plina) cu zahar
  • ½ cana cu ulei
  • 2 cani cu varf cu faina
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf cutit de sare
  • 500-600 g fructe (am folosit visine si caise)
  • zahar pudra pentru pudrat prajitura







Mod de preparare:
Mai intai pregatim fructele: le spalam, indepartam samburii, apoi le punem la scurs. Daca folositi caise le taiati in sferturi sau le puteti lasa jumatati…cum doriti. Intr-o tava(25x35 cm) asternem hartie de copt. Udam putin tava inainte ca hartia sa se lipeasca mai bine de ea.
Aprindem cuptorul la foc mediu(180°C)
Spargem ouale in vasul mixerului sau intr-un bol, adaugam sarea peste ele si le mixam cateva secunde. Incorporam in mai multe transe zaharul si mixam bine pana acesta se dizolva. Compozitia isi va mari volumul. Turnam uleiul in fir subtire(ca la maioneza) in timp ce mixam. Adaugam chefirul, esenta si coaja de lamaie. Cu mixerul la viteza mica incorporam treptat faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Punem aluatul in tava pregatita dinainte si asezam fructele deasupra. Dam tava la cuptor pentru aproximativ 45 de minute sau pana prajitura se rumeneste usor deasupra. Putem face testul scobitorii: infigem o scobitoare in mijlocul prajiturii si daca iese curata, fara aluat prins de ea, prajitura este coapta. Cand se mai racoreste cernem deasupra prajiturii zahar pudra. Daca aveti rabdare, o taiati rece :)  DE-LI-CIU!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca💜. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca va place reteta(sau nu ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc anticipat!

COPYRIGHT Bunătăți din bucătăria Gicuței ©2016- 2024. Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).