08.03.2016

Cheesecake cu capsuni


Un desert fin, cremos si aspectuos. Poate inlocui cu succes
un tort aniversar.



loading...



      Ingrediente
      Blat:
  • 300 g biscuiti de ovaz
  • 120 g unt
      Crema de branza:
  • 2 cutii mascarpone(a cate 250g)
  • 300 g branza de vaci cremoasa (am folosit Pilos)
  • 250 ml frisca lichida
  • 70 g indulcitor(sau 150 g zahar)
  • o ciocolata alba (100 g)
  • 3 pliculete zahar vanilat (sau pastaie vanilie)
  • 2 pliculete gelatina (10 g)
  • 150 ml apa

   

      Jeleu:
  • 350 g capsuni
  • 40 g indulcitor (sau 4 linguri zahar)
  • 1 pliculet gelatina (10 g)
  • 100 ml apa


      Decor:
  • 300 g capsuni 

Mod de preparare
Blat: 
Macinam fin biscuitii la robot, turnam peste ei untul topit si omogenizam.
Amestecul il punem intr-o tava rotunda cu inel detasabil (cu diametrul de 22 cm), nivelam si presam bine cu o lingura.
Dam tava la frigider pana pregatim crema de branza.


Aici gasiti reteta TORTULUI DIPLOMAT CU FRUCTE
Aici gasiti reteta TORTULUI CU CREMA DE IAURT SI FRUCTE

Crema de branza: 
Punem gelatina la hidratat in apa rece pentru 10 minute. 
Rupem ciocolata bucateleo punem intr-un vas si o amestecam cu 3 linguri de frisca lichida. 
Punem vasul pe foc si il lasam doar cat sa se topeasca, amestecand continuu. 
Topim gelatina hidratata la foc mic cateva secunde, fara sa fiarba, apoi o adaugam peste ciocolata si amestecam bine. 
Mixam branza de vaci cu branza mascarpone, zaharul vanilat si indulcitorul. 
Adaugam amestecul de ciocolata si gelatina, iar la sfarsit frisca batuta si omogenizam .


Taiem capsunile in jumatati si le asezam pe marginea formei, peste blatul de biscuiti. 
Turnam crema de branza in mijloc peste blat. Scuturam putin tava pentru a nivela crema si o dam la frigider pentru aproximativ 5 ore.






Jeleu de capsuni: 
Pasam capsunile cu blenderul si adaugam indulcitorul, dupa care le punem intr-o craticioara pe foc, pentru 3-4 minute.
Luam cratita de pe foc si asa fierbinti trecem capsunile printr-o sita.
Adaugam gelatina pe care am hidratat-o in 100 ml apa rece si amestecam bine.
Cand jeleul este rece, il turnam peste crema de branza intarita.
Dam din nou tava la frigider pentru cel putin 3 ore.
Cand timpul de stat in frigider s-a scurs ,indepartam inelul formei cu grija (dezlipim usor marginile cu cutitul).
Taiem prajitura cu un cutit trecut prin apa fierbinte.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Sa va fie de folos!
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu mai jos. Va pup si va mai astept in bucataria mea!












loading...

loading...

2 comentarii:

...

Articole recente