Translate

08.03.2016

Cheesecake cu capsuni

Un desert fin, cremos si aspectuos. Poate inlocui cu succes orice tort aniversar. Recomand cu drag sa-l faceti si voi!

Daca probati reteta mea de Cheesecake cu capsuni, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut.


loading...
      Ingrediente
      Blat:
  • 300 g biscuiti de ovaz 
  • 120 g unt 
      Crema de branza:
  • 2 cutii mascarpone(a cate 250 g) 
  • 300 g branza de vaci cremoasa (am folosit Pilos) 
  • 250 ml frisca lichida 
  • 70 g indulcitor(sau 150 g zahar) 
  • o ciocolata alba (100 g) 
  • 3 pliculete zahar vanilat (sau pastaie vanilie) 
  • 2 pliculete gelatina (10 g) 
  • 150 ml apa 
      Jeleu:
  • 350 g capsuni 
  • 40 g indulcitor (sau 4 linguri zahar) 
  • 1 pliculet gelatina (10 g) 
  • 100 ml apa 
      Decor:
  • 300 g capsuni


Aici gasiti reteta TORTULUI DIPLOMAT CU FRUCTE.
Aici gaiti reteta pentru PRAJITURA DESTEAPTA CU CIOCOLATA.


Mod de preparare
Blat: 
Macinam fin biscuitii la robot, turnam peste ei untul topit si omogenizam.
Amestecul il punem intr-o tava rotunda cu inel detasabil (cu diametrul de 22 cm), nivelam si presam bine cu o lingura.
Dam tava la frigider pana pregatim crema de branza.
Crema de branza: 
Punem gelatina la hidratat in apa rece pentru 10 minute.
Rupem ciocolata bucatele, o punem intr-un vas si o amestecam cu 3 linguri de frisca lichida.
Punem vasul pe foc si il lasam doar cat sa se topeasca(fara sa fiarba) ciocolata si amestecam continuu.
Topim gelatina hidratata la foc mic cateva secunde(nu trebuie sa se infierbate prea tare), apoi o adaugam peste ciocolata si amestecam bine.
Mixam branza de vaci cu branza mascarpone, zaharul vanilat si indulcitorul(zaharul).
Adaugam amestecul de ciocolata si gelatina, iar la sfarsit incorporam frisca batuta.
Taiem capsunile in jumatati si le asezam pe marginea formei, peste blatul de biscuiti.
Turnam crema de branza in mijloc, peste blat. Scuturam putin tava pentru a nivela crema si o dam la frigider pentru aproximativ 5 ore.
Jeleu de capsuni: 
Pasam capsunile cu blenderul si adaugam indulcitorul(zaharul), dupa care le punem intr-o craticioara pe foc pentru 3-4 minute.
Luam cratita de pe foc si asa fierbinti trecem capsunile printr-o sita.
Adaugam gelatina pe care am hidratat-o in 100 ml apa rece si amestecam bine.
Cand jeleul este rece il turnam peste crema de branza intarita.
Dam din nou tava la frigider pentru cel putin 3 ore.
Dupa acest timp, indepartam inelul formei cu grija (dezlipim usor marginile cu cutitul).
Taiem prajitura cu un cutit trecut prin apa fierbinte. Pare complicat, dar nu este deloc. Ia uitati ce desert frumos mi-a iesit!...si este delicios!
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.












Daca va plac retetele mele si vreti sa primiti notificari de la Facebook atunci cand postez si altele, intrati AICI pe pagina mea si dati like (asta in caz ca nu ati facut-o ), apoi dati click pe “Urmareste” si selectati optiunea '’Vezi mai intai’'. Am atasat o poza mai jos ca sa vedeti exact pasii pe care trebuie sa-i urmati. 


loading...

2 comentarii:

Daca va place reteta(sau nu :) ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc!

Postări populare

COPYRIGHT © Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).

Prajitura cu mere, biscuiti si crema de vanilie

Postare prezentată

Prajitura Rumba

Prajitura Rumba este un desert spornic, aspectuos si delicios, care contine foi de napolitana, un blat din albusuri imbogatit cu nuca si rah...