08.03.2016

Cheesecake cu capsuni


Un desert fin, cremos si aspectuos. Poate inlocui cu succes
un tort aniversar.


loading...



      Ingrediente
      Blat:
  • 300 g biscuiti de ovaz
  • 120 g unt
      Crema de branza:
  • 2 cutii mascarpone(a cate 250g)
  • 300 g branza de vaci cremoasa (am folosit Pilos)
  • 250 ml frisca lichida
  • 70 g indulcitor(sau 150 g zahar)
  • o ciocolata alba (100 g)
  • 3 pliculete zahar vanilat (sau pastaie vanilie)
  • 2 pliculete gelatina (10 g)
  • 150 ml apa

   

      Jeleu:
  • 350 g capsuni
  • 40 g indulcitor (sau 4 linguri zahar)
  • 1 pliculet gelatina (10 g)
  • 100 ml apa


      Decor:
  • 300 g capsuni 

Mod de preparare
Blat: 
Macinam fin biscuitii la robot, turnam peste ei untul topit si omogenizam.
Amestecul il punem intr-o tava rotunda cu inel detasabil (cu diametrul de 22 cm), nivelam si presam bine cu o lingura.
Dam tava la frigider pana pregatim crema de branza.



Crema de branza: 
Punem gelatina la hidratat in apa rece pentru 10 minute. 
Rupem ciocolata bucateleo punem intr-un vas si o amestecam cu 3 linguri de frisca lichida. 
Punem vasul pe foc si il lasam doar cat sa se topeasca, amestecand continuu. 
Topim gelatina hidratata la foc mic cateva secunde, fara sa fiarba, apoi o adaugam peste ciocolata si amestecam bine. 
Mixam branza de vaci cu branza mascarpone, zaharul vanilat si indulcitorul. 
Adaugam amestecul de ciocolata si gelatina, iar la sfarsit frisca batuta si omogenizam .


Taiem capsunile in jumatati si le asezam pe marginea formei, peste blatul de biscuiti. 
Turnam crema de branza in mijloc peste blat. Scuturam putin tava pentru a nivela crema si o dam la frigider pentru aproximativ 5 ore.






Jeleu de capsuni: 
Pasam capsunile cu blenderul si adaugam indulcitorul, dupa care le punem intr-o craticioara pe foc, pentru 3-4 minute.
Luam cratita de pe foc si asa fierbinti trecem capsunile printr-o sita.
Adaugam gelatina pe care am hidratat-o in 100 ml apa rece si amestecam bine.
Cand jeleul este rece, il turnam peste crema de branza intarita.
Dam din nou tava la frigider pentru cel putin 3 ore.
Cand timpul de stat in frigider s-a scurs ,indepartam inelul formei cu grija (dezlipim usor marginile cu cutitul).
Taiem prajitura cu un cutit trecut prin apa fierbinte.
Sa va fie de folos!








loading...

loading...

2 comentarii:

p.b.
});

Articole recente