26.06.2019

Placinta cu iaurt (II)

Reteta perfecta pentru un desert rapid si delicios care contine ingrediente simple si la indemana oricui. Placinta frageda si aromata...bunatate! 😋

Daca probati reteta mea de Placinta cu iaurt, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata💚.


    Ingrediente:
  • 1 pachet foi de placinta(450 g)
  • 1 kg iaurt gras 3,5% grasime
  • 8-9 oua
  • 1 cana cu zahar(cana cu capacitatea de 250 ml)
  • 2 pliculete cu zahar vanilat
  • 1 lingura cu gris
  • 1/2 lingurita cu sare
  • 1 lingura coaja de lamaie
  • 100 g merisoare uscate sau 150 g stafide
  • 50-70 ml ulei



Mod de preparare:

Spargem ouale in vasul mixerului sau intr-un bol, adaugam sarea peste ele si le mixam cateva secunde. Punem zaharul vanilat si zaharul in 2-3 reprize si mixam in continuare pana ouale isi dubleaza volumul. Cu mixerul la viteza mica incorporam treptat iaurtul. Adaugam grisul si aromatizam cu coaja de lamaie.
Luam o tava(25x35 cm), o udam in interior si asternem hartie de copt. Punem doua foi unse intre ele cu ulei(le incretim sa ajunga la dimensiunea tavii). In pachetul meu au fost 12 foi. Turnam cam doua polonice din amestecul de oua si iaurt. Iaurtul trebuie sa acopere foile. Presaram o parte din merisoare/stafide si acoperim cu alte doua foi unse intre ele cu ulei. Procedam la fel pana terminam foile si compozitia de iaurt. Ultimul strat trebuie sa fie de  iaurt si merisoare/stafide. Dam tava cu placinta la cuptor(foc mediu 180°C) pentru aproximativ 50 de minute sau pana placinta se rumeneste frumos. Daca in timpul coacerii placinta se va umfla, o intepam pe alocuri cu o frigaruie sau cu un cutit cu lama subtire. Cand este gata, lasam placinta sa se raceasca/racoreasca, apoi o portionam si o putem pudra cu zahar. Pofta buna!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doau retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca😍. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe RETETE DE DULCIURI.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca va place reteta(sau nu ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc anticipat!

COPYRIGHT Bunătăți din bucătăria Gicuței ©2016- 2024. Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).