Daca probati reteta mea de Prajitura cu aluat turnat si branza dulce sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook- Facebook.😉.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Tapetam o tava(24x24cm) cu hartie de copt. Puteti folosi o tava putin mai mare, doar ca prajitura nu va iesi atat de inalta. Eu am udat tava pe interior ca sa se lipeasca hartia mai bine de ea.
Aprindem cuptorul la foc mediu(170-180ºC).
Spargem ouale in vasul mixerului sau in alt bol si punem peste ele sarea si zaharul. Mixam totul pana compozitia isi dubleaza volumul si zaharul se dizolva complet. Turnam uleiul in fir subtire in timp ce mixam. Reducem viteza mixerului si incepem sa incorporam treptat faina cernuta cu praful de copt, alternand cu apa minerala. Aromatizam cu esenta si coaja de lamaie. Va rezulta un aluat putin mai gros ca cel de clatite.
Turnam jumatate din aluat in tava pregatita dinainte, nivelam si o dam la cuptor pentru aproximativ 10-12 minute sau pana aluatul se coace aproape pe jumatate si este ferm la atingere.
In acest timp pregatim umplutura: punem toate ingredientele intr-un bol(mai putin stafidele) si le mixam aproximativ 2 minute. La sfarsit incorporam stafidele cu o spatula.
- 2 oua
- 12 linguri faina(300 g)
- 9 linguri zahar(225 g)
- 9 linguri ulei(aproximativ100 ml)
- 9 linguri apa minerala(aproximativ 100 ml)
- 1 pliculet praf de copt(10 g)
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 lingurita coaja rasa de lamaie
- un varf cutit de sare
- 700 g branza dulce de vaci(am folosit Pilos de la Lidl)
- 4 oua
- 4 linguri gris
- 7 linguri zahar(175g) sau dupa gust
- ¼ lingurita sare
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 50 g stafide inmuiate intr-o lingurita cu rom
- zahar pudra
Mod de preparare:
Tapetam o tava(24x24cm) cu hartie de copt. Puteti folosi o tava putin mai mare, doar ca prajitura nu va iesi atat de inalta. Eu am udat tava pe interior ca sa se lipeasca hartia mai bine de ea.
Aprindem cuptorul la foc mediu(170-180ºC).
Spargem ouale in vasul mixerului sau in alt bol si punem peste ele sarea si zaharul. Mixam totul pana compozitia isi dubleaza volumul si zaharul se dizolva complet. Turnam uleiul in fir subtire in timp ce mixam. Reducem viteza mixerului si incepem sa incorporam treptat faina cernuta cu praful de copt, alternand cu apa minerala. Aromatizam cu esenta si coaja de lamaie. Va rezulta un aluat putin mai gros ca cel de clatite.
Turnam jumatate din aluat in tava pregatita dinainte, nivelam si o dam la cuptor pentru aproximativ 10-12 minute sau pana aluatul se coace aproape pe jumatate si este ferm la atingere.
In acest timp pregatim umplutura: punem toate ingredientele intr-un bol(mai putin stafidele) si le mixam aproximativ 2 minute. La sfarsit incorporam stafidele cu o spatula.
*
Scoatem tava din cuptor si turnam amestecul de branza. Luam cu lingura din aluatul ramas si il repartizam peste umplutura, apoi il intindem usor cu o furculita. Branza pe care am folosit-o eu a fost una cremoasa, iar umplutura a iesit mai lichida. S-au amestecat pe alocuri cele doua compozitii de branza si aluat, dar la final prajitura a iesit EXCELENTA💚💚💚.
Dam tava cu prajitura din nou la cuptor pentru aproximativ 40 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra. Cand este gata, scoatem tava din cuptor si lasam prajitura sa se raceasca in ea. O portionam cand este rece si o presaram cu zahar pudra. Deliciu!!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.
Scoatem tava din cuptor si turnam amestecul de branza. Luam cu lingura din aluatul ramas si il repartizam peste umplutura, apoi il intindem usor cu o furculita. Branza pe care am folosit-o eu a fost una cremoasa, iar umplutura a iesit mai lichida. S-au amestecat pe alocuri cele doua compozitii de branza si aluat, dar la final prajitura a iesit EXCELENTA💚💚💚.
Dam tava cu prajitura din nou la cuptor pentru aproximativ 40 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra. Cand este gata, scoatem tava din cuptor si lasam prajitura sa se raceasca in ea. O portionam cand este rece si o presaram cu zahar pudra. Deliciu!!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.
A fost delicioasă !Și voi mai face aceasta prajitura .
RăspundețiȘtergereMa bucur mult ca v-a placut! Iti doresc un Nou An fericit!
ȘtergereDelicioasă!!Multumesc pentru reteta!
RăspundețiȘtergereUn deliciu, simplă și buna👍💯
RăspundețiȘtergereFoarte bună!Cu siguranță o voi repeta!Multumesc pentru rețetă!🤗😊
RăspundețiȘtergereBuna! Ma bucur mult ca ai incercat reteta si ca ti-a placut! O zi frumoasa! <3
ȘtergereFoarte buna sigur o voi repeta. Mulțumesc.
RăspundețiȘtergereCu drag, ma bucur ca v-a placut :) Weekend frumos sa aveti!
ȘtergereOare se poate folosi mascarpone ?
RăspundețiȘtergereNu am incercat , dar cred ca merge si branza mascarpone.
ȘtergereMulțumesc mult pentru rețete.
ȘtergereCu mare drag! Va multumesc si eu pentru aprecieri, va mai astept si cu alte retete la fel de delicioase!
ȘtergereFoarte buna mulțumesc
RăspundețiȘtergereCu drag!
ȘtergereFoarte bună.A ieșit o bunătate.
RăspundețiȘtergereMa bucur ca v-a placut.
ȘtergereMinunata prajitura. Mulțumesc pentru reteta!
RăspundețiȘtergereCu mare drag, Adriana. O primavara frumoasa sa ai!
ȘtergereMulțumesc mult! Sa aveți mereu primăvara în suflet!
RăspundețiȘtergereCu drag, o primavara minunata iti doresc sa ai si tu!
ȘtergereFoarte buna !
RăspundețiȘtergereMultumesc mult! O zi minunata sa ai!
RăspundețiȘtergereMulțumesc Gicuta,arată foarte bine!
RăspundețiȘtergereMultumesc si eu pentru aprecieri, o zi frumoasa!
Ștergere