20.09.2018

Prajitura cu branza dulce si aluat turnat

Prajitura cu aluat turnat si branza dulce este un desert delicios, ieftin, care se prepara rapid. Pot spune ca este in topul prajiturilor cu branza...imi place foarte mult ❤



Daca probati reteta mea de Prajitura cu aluat turnat si branza dulce  sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de FacebookFacebook.😉.
      

    Ingrediente:
  • 2 oua
  • 12 linguri faina(300 g)
  • 9 linguri zahar(225 g)
  • 9 linguri ulei(aproximativ100 ml)
  • 9 linguri apa minerala(aproximativ 100 ml)
  • 1 pliculet praf de copt(10 g)
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • un varf cutit de sare
   Umplutura:
  • 700 g branza dulce de vaci(am folosit Pilos de la Lidl)
  • 4 oua
  • 4 linguri gris
  • 7 linguri zahar(175g) sau dupa gust
  • ¼ lingurita sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 50 g stafide inmuiate intr-o lingurita cu rom
   Pentru finisat:
  • zahar pudra

Mod de preparare:
Tapetam o tava(24x24cm) cu hartie de copt. Puteti folosi o tava putin mai mare, doar ca prajitura nu va iesi atat de inalta. Eu am udat tava pe interior ca sa se lipeasca hartia mai bine de ea.
Aprindem cuptorul la foc mediu(170-180ºC).
Spargem ouale in vasul mixerului sau in alt bol si punem peste ele sarea si zaharul. Mixam totul pana compozitia isi dubleaza volumul si zaharul se dizolva complet. Turnam uleiul in fir subtire in timp ce mixam. Reducem viteza mixerului si incepem sa incorporam treptat faina cernuta cu praful de copt, alternand cu apa minerala. Aromatizam cu esenta si coaja de lamaie. Va rezulta un aluat putin mai gros ca cel de clatite.
Turnam jumatate din aluat in tava pregatita dinainte, nivelam si o dam la cuptor pentru aproximativ 10-12 minute sau pana aluatul se coace aproape pe jumatate si este ferm la atingere.
In acest timp pregatim umplutura: punem toate ingredientele intr-un bol(mai putin stafidele) si le mixam aproximativ 2 minute. La sfarsit incorporam stafidele cu o spatula.

Scoatem tava din cuptor si turnam amestecul de branza. Luam cu lingura din aluatul ramas si il repartizam peste umplutura, apoi il intindem usor cu o furculita. Branza pe care am folosit-o eu a fost una cremoasa, iar umplutura a iesit mai lichida. S-au amestecat pe alocuri cele doua compozitii de branza si aluat, dar la final prajitura a iesit EXCELENTA💚💚💚.
Dam tava cu prajitura din nou la cuptor pentru aproximativ 40 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra. Cand este gata, scoatem tava din cuptor si lasam prajitura sa se raceasca in ea. O portionam cand este rece si o presaram cu zahar pudra. Deliciu!!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.















24 de comentarii:

  1. A fost delicioasă !Și voi mai face aceasta prajitura .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur mult ca v-a placut! Iti doresc un Nou An fericit!

      Ștergere
  2. Anonim31/12/18

    Delicioasă!!Multumesc pentru reteta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Un deliciu, simplă și buna👍💯

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte bună!Cu siguranță o voi repeta!Multumesc pentru rețetă!🤗😊

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Ma bucur mult ca ai incercat reteta si ca ti-a placut! O zi frumoasa! <3

      Ștergere
  5. Foarte buna sigur o voi repeta. Mulțumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag, ma bucur ca v-a placut :) Weekend frumos sa aveti!

      Ștergere
  6. Oare se poate folosi mascarpone ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu am incercat , dar cred ca merge si branza mascarpone.

      Ștergere
    2. Anonim20/3/24

      Mulțumesc mult pentru rețete.

      Ștergere
    3. Cu mare drag! Va multumesc si eu pentru aprecieri, va mai astept si cu alte retete la fel de delicioase!

      Ștergere
  7. Foarte buna mulțumesc

    RăspundețiȘtergere
  8. Anonim18/9/22

    Foarte bună.A ieșit o bunătate.

    RăspundețiȘtergere
  9. Minunata prajitura. Mulțumesc pentru reteta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag, Adriana. O primavara frumoasa sa ai!

      Ștergere
  10. Mulțumesc mult! Sa aveți mereu primăvara în suflet!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag, o primavara minunata iti doresc sa ai si tu!

      Ștergere
  11. Anonim25/4/23

    Foarte buna !

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumesc mult! O zi minunata sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  13. Anonim11/3/24

    Mulțumesc Gicuta,arată foarte bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc si eu pentru aprecieri, o zi frumoasa!

      Ștergere

Despre mine

Fotografia mea
Buna ziua si bine ati venit in mica mea bucatarie virtuala. Sunt o persoana simpla, care a crescut la tara, iar pentru mine bucataria este una dintre pasiunile mele. Imi place sa gatesc retete simple si gustoase care contin ingrediente la indemana oricui si incerc sa le detaliez pe intelesul tuturor. Iubesc florile, natura si oamenii. Nu am cursuri de bucatar, patiser sau cofetar, iar ceea ce gatesc sunt mancaruri/retete pe care le prepar pentru familia mea si pentru cei dragi. Va pup si va multumesc pentru vizita!