20.06.2019

Piept de pasare cu sos de smantana si marar

Pieptul de pasare cu sos de smantana si marar este un preparat simplu, care contine ingrediente la indemana oricui. Se prepara rapid si se mananca si mai rapid 😊

Daca probati reteta mea de Piept de pasare cu sos de smantana si marar, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.



    Ingrediente:
  • un piept de pasare/pui (600 g)- am avut pasare de curte
  • 250 g smantana fermentata (20% grasime)
  • 2 cani cu supa( din care a fiert carnea de pasare)
  • o lingura cu varf de faina
  • 2 linguri cu ulei
  • 2 catei mari de usturoi
  • sare
  • piper
  • o legatura de marar verde




Mod de preparare:

Mai intai fierbem pieptul de pasare in apa cu putina sare. Indepartam spuma care se formeaza. Daca folositi carne din comert puneti un morcov si o ceapa sa fiarba impreuna cu aceasta, apoi le indepartati. Cand pieptul este fiert il scoatem(pastram zeama in care a fiert) si cand se raceste indepartam oasele si il portionam.
Incingem uleiul intr-o cratita si adaugam faina. Amestecam pana se formeaza o pasta, apoi punem smantana. Omogenizam si turnam treptat din zeama in care a fiert carnea, amestecand continuu ca sa nu faca cocoloase. Lasam sosul sa dea in clocot, adaugam carnea, condimentam cu sare si piper si dupa aproximativ 5-7 minute punem usturoiul zdrobit sau dat pe razatoarea mica. Inchidem focul de sub cratita, adaugam mararul tocat si amestecam. Mancarea-i gata, poftiti la masa! Din pacate, nu am mai apucat sa pozez mancare in farfurie, inainte de a fi servita…s-a mancat prea repede 😊 O servim cu mamaliguta sau paine proaspata si salata preferata.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca💜. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca va place reteta(sau nu ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc anticipat!