Translate

07.01.2019

Galuste pufoase din gris - reteta rapida.

Astazi va prezint cea mai simpla reteta de preparare a galustilor. Fara sa separam albusul de galbenus, fara sa punem ulei in compozitie ;) 
Rezultatul: galuste aurii pufoase si gustoase.


Daca probati reteta mea de Galuste pufoase din gris, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut.

loading...
       Ingrediente
  • 3 litri supa de pasare
       Pentru galuste:
  • 2 oua de marime medie
  • 120 g gris(6 linguri)
  • un varf cutit de sare





Aici gasiti reteta  SUPEI CU GALUSTE.

Am avut o rata de la tara si am fiert-o putin inainte de a o pune pe varza. :) Am adaugat la fiert si niste ceapa, morcov si radacina de patrunjel... stiam dinainte ce-o sa fac cu supa in care aceasta va fierbe...supa cu galuste.

Mod de preparare:
Spargem oaule intr-un bol si adaugam sarea peste ele. Le batem bine cu furculita sau cu un tel, apoi adaugam in ploaie si in mai multe reprize grisul. Amestecam bine de fiecare data. Lasam compozitia deoparte 10- 15 minute ca sa se umfle grisul.
Dupa acest timp, "taiem" cu lingura din compozitia de galuste, si punem in supa fierbinte (nu trebuie sa clocoteasca). Inmuiem lingura in supa de fiecare data cand formam o galusca.
Acoperim, partial, oala cu capac si lasam sa fiarba 10-15 minute la foc mic pana galustile se umfla. In timpul fierberii le stropim de 2-3 ori cu apa rece(turnam cu o cescuta apa peste ele). Cand sunt gata, presaram patrunjel verde tocat, acoperim din nou oala cu capac, iar dupa 15 minute putem servi supa. Bunatate!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti sa distibuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti retete de SUPE/CIORBE.













loading...

3 comentarii:

  1. De ce se mai adaugă apă peste supa cu galuste? Supa nu e aproape gata? Adica nu i se va schimba gustul dacă o "lungim" cu apă?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Nu ii schimba deloc gustul, supa mai fierbe cateva minute dupa ce stropim galustile cu apa. O zi buna si iti mulumesc pentru mesaj si vizita!:)

      Ștergere
    2. Dacă supa clocoteste cand punem gălustile,acestea se vor intarii🙊(la ciorba de perisoare se foloseste această tehnică)deci cu cat focul este mai domol si adaugând la sfarsit o cescuta de apa/supa rece,acestea vor iesi pufoase.🙋

      Ștergere

Daca va place reteta(sau nu :) ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc!

Postări populare

COPYRIGHT © Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).

Prajitura cu mere, biscuiti si crema de vanilie

Postare prezentată

Prajitura Rumba

Prajitura Rumba este un desert spornic, aspectuos si delicios, care contine foi de napolitana, un blat din albusuri imbogatit cu nuca si rah...