Daca probati reteta mea de Galuste pufoase din gris sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile mele de Facebook- Facebook.
Ingrediente
- 3 litri supa de pasare
- 2 oua de marime medie
- 120 g gris(6 linguri)
- un varf cutit de sare
Am avut o rata de la tara si am fiert-o (partial) inainte de a o pune pe varza. Am adaugat la fiert si niste ceapa, morcov si radacina de patrunjel... stiam dinainte ce o sa fac cu supa in care aceasta va fierbe...supa cu galuste😋.
Mod de preparare galuste din gris:
Spargem ouale intr-un bol si adaugam sarea peste ele. Le batem bine cu furculita sau cu un tel, apoi adaugam in ploaie si in mai multe reprize grisul. Amestecam bine de fiecare data. Lasam compozitia deoparte 10- 15 minute ca sa se umfle grisul. Grisul pe care il vom folosi nu trebuie sa fie fin, trebuie sa aiba o granulatie mai mare ca altfel galustile ies tari. Cand cumparam gris ne uitam pe pachet ca nu cumva sa fie scris gris extrafin. La aceasta reteta am folosit gris marca Baneasa.
Dupa acest timp, "taiem" cu lingura din compozitia de galuste si punem in supa fierbinte (nu trebuie sa clocoteasca). Inmuiem lingura in supa de fiecare data cand formam o galusca.
Acoperim partial oala cu capac si lasam sa fiarba 10-15 minute la foc mic pana galustile se umfla. In timpul fierberii le stropim de 2-3 ori cu apa rece(turnam cu o cescuta apa peste ele). Cand supa este gata, presaram patrunjel verde tocat, acoperim din nou oala cu capac, iar dupa 15 minute o putem servi. Bunatate!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase ca sa aveti de unde va inspira. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti toate RETETELE MELE IN ORDINE ALFABETICA.
De ce se mai adaugă apă peste supa cu galuste? Supa nu e aproape gata? Adica nu i se va schimba gustul dacă o "lungim" cu apă?
RăspundețiȘtergereBuna! Nu ii schimba deloc gustul, supa mai fierbe cateva minute dupa ce stropim galustile cu apa. O zi buna si iti mulumesc pentru mesaj si vizita!:)
ȘtergereDacă supa clocoteste cand punem gălustile,acestea se vor intarii🙊(la ciorba de perisoare se foloseste această tehnică)deci cu cat focul este mai domol si adaugând la sfarsit o cescuta de apa/supa rece,acestea vor iesi pufoase.🙋
ȘtergereMs acum am incercat si eu aceasta reteta exact cum ai zis si miau iesit perfecte msss
RăspundețiȘtergereMa bucur sa aud asta. Pup, o noapte linistita!
ȘtergereAm sa incerc si eu.Imi ies tari.
ȘtergereRecomand reteta din toata inima...eu numai asa le fac. Ies super moi.
ȘtergereSăru-mâna pt reteta! In sfârșit bine explicata! Când voi termina dieta, cu siguranța o voi încerca! De vreo trei ori am încercat și mi-au ieșit tari la mijloc, nici vorba de pufoșenie... 🤦♀️ Din câte am mai citit, Greșelile mele erau ca nu lăsam la odihnit și le puneam când clocotea supa.. 😬 iar metoda cu apa de curând am înțeles ca “sperie” aceste găluște sa nu iasă tari...😉
RăspundețiȘtergereFoarte buna rețeta! Au ieșit niște găluște pufoase! Mulțumesc 😉
RăspundețiȘtergereMa bucur mult ca ti-au reusit. O zi frumoasa!
ȘtergereAcum încerc și eu rețetă sper sa îmi iasă căci eu firb puimersi de reteta
RăspundețiȘtergerebestiale și demențiale de pufoase!!!
RăspundețiȘtergeremultumim pentru rețetă!
Cu drag! Ma bucur ca ti-au reusit/placut!
ȘtergereInteresant!Am să încerc! Mulțumesc!
RăspundețiȘtergereCu drag! Astept sa imi spui cum ti-au iesit!
ȘtergereMultumesc!
RăspundețiȘtergereCu mare drag!
ȘtergereMultumesc pentru reteta,🌹
RăspundețiȘtergereCu drag, sa iti fie de folos!
ȘtergereMA NUMESC GICA DIN BRASOV SI VA MULTUMESC PT RETETE
RăspundețiȘtergereBuna Gica. Iti multumesc si eiu pentru aprecierei
ȘtergereVa mulțumesc pentru rețetă am sa incerc
RăspundețiȘtergereCu drag, astept sa imi spui cum ti-a iesit
ȘtergereSuper rețetă!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos
ȘtergereToate rețetele îmi plac ,sănătate și numai bine!
RăspundețiȘtergereMa bucur sa aud asta. Sanatate multa va doresc si voua.
ȘtergerePar f bune. O sa le încerc cu drag. Ca tare îmi plac dar in ultimul timp de câte ori am făcut mi s-au desfăcut toate.
RăspundețiȘtergereAstept sa imi spui cum ti-au iesit. O zi frumoasa!
ȘtergereFoarte bine galustele
RăspundețiȘtergereMulțumesc ptr rețeta
Cu mare drag!
ȘtergereDorina
RăspundețiȘtergereVă rog să-mi spuneți 6 linguri de gris cu vârf sau rase.
Multumesc!
Dorina
RăspundețiȘtergereDe fiecare data cand scrieți 6 linguri să precizati daca sunt cu vârf sau linguri rase de gris.
Multumesc!
Buna dimineata. Daca observati am dat si cantitatea in grame....lingurile nu prea sunt la fel, dar daca vrei sa masurati cu lingura puneti 6 linguri cu varf. O zi buna!
Ștergere