27.05.2019

Prajitura Deliciu

Prajitura Deliciu este un adevarat deliciu 😉. Nuca, ciocolata si frisca…cine poate refuza asa ceva?😊 


Daca probati reteta mea de Prajitura Deliciu, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.


    Ingrediente
    Crema:

  • 7 galbenusuri
  • 5 linguri zahar
  • 100 g ciocolata alba
  • 500 ml smantana pentru frisca
    Primul strat:
  • 250 g miez de nuca prajit si rupt in bucati mari (2 cani)
    Blat:
  • 7 albusuri
  • un varf cutit de sare
  • 7 linguri zahar(175 g)
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 7 linguri nuca macinata(175 g)
  • 3 linguri faina(75 g)
  • 1 pliculet praf copt
    Strat de cioclota:
  • 200 g ciocolata cu 55% cacao
  • 200 ml smantana pentru frisca
    Deasupra stratului de ciocolata: 
  • 18 biscuiti Petite Beurre
  • 1 ceasca cafea indulcita (rece)
    Pentru ornat:
  • 2-3 patratele de ciocolata





Mod de preparare:

Prima data facem crema ca sa aiba timp sa se raceasca.
Punem pe baie de aburi galbenusurile impreuna cu zaharul. Amestecam continuu cu telul pana compozitia se ingroasa ca o smantana(aproximativ 10-15 minute). Cand este gata, o dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele. Amestecam pana aceasta se topeste, apoi lasam crema la racit. Cand este complet rece o incorporam treptat in frisca batuta cu zaharul pudra.

Asternem hartie de copt intr-o tava(25x35 cm) si intindem miezul de nuca.
Aprindem cuptorul la foc mediu(180 °C) 
Blat:
Punem sarea peste albusuri si le mixam pana se formeaza o spuma. Adaugam zaharul lingura cu lingura si mixam bine pana acesta se dizolva. Punem si zaharul vanilat si mai mixam sa se dizolve si acesta. Lasam mixerul deoparte si cu ajutorul unei spatule de bucatarie incorporam, in mai multe transe, miezul de nuca amestecat cu faina si praful de copt. Intindem aluatul, cu grija, peste miezul de nuca. Dam tava la cuptor pentru aproximativ 25 de minute sau pana blatul trece testul scobitorii: infigem o scobitoare in mijlocul blatului si daca iese curata, fara aluat prins de ea, inseamna ca blatul este copt. Cand este gata, il scoatem din tava in care l-am copt, prin rasturnare, astfel incat stratul de miez de nuca sa fie deasupra. Desprindem hartia de pe el si Il lasam la racit.
Strat de ciocolata:
Rupem ciocolata in patratele si o punem la topit impreuna cu frisca, pe baie de aburi. Avem grija sa nu fiarba. Cand se raceste o intindem peste blat.

* Inmuiem (pe rand) biscuitii in cafea si ii asezam peste stratul de ciocolata.

Intindem crema peste stratul de biscuitii si radem deasupra ciocolata. Dam prajitura la frigider pentru minim 2 ore, apoi o putem felia si servi. DE-LI-CIU!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca💜. Puteti sa distibuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.






















3 comentarii:

Despre mine

Fotografia mea
Buna ziua si bine ati venit in mica mea bucatarie virtuala. Sunt o persoana simpla, care a crescut la tara, iar pentru mine bucataria este una dintre pasiunile mele. Imi place sa gatesc retete simple si gustoase care contin ingrediente la indemana oricui si incerc sa le detaliez pe intelesul tuturor. Iubesc florile, natura si oamenii. Nu am cursuri de bucatar, patiser sau cofetar, iar ceea ce gatesc sunt mancaruri/retete pe care le prepar pentru familia mea si pentru cei dragi. Va pup si va multumesc pentru vizita!

Confidenţialitate si termeni

https://policies.google.com/technologies/partner-sites