08.05.2019

Prajitura Snickers

Prajitura Snickers este un desert absolut delicios si satios, se prepara relativ usor, doar ca ne trebuie putin mai multa rabdare pentru ca se face in mai multe etape. Contine un blat cu nuca peste care vine un strat de ciocolata alba, apoi o crema delicioasa cu caramel si alune, iar deasupra o glazura de ciocolata. Recomand cu drag reteta! ❤


Daca probati reteta mea de Prajitura Snickers, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata.

    

    Ingrediente
    Blat:
  • 7 albusuri
  • 175 g zahar(7 linguri)
  • 175 g nuca macinata(aproximativ 7 linguri -recomand sa o cantariti)
  • 175 g faina(7 linguri)
  • 2 linguri ulei
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
  • un varf cutit de sare
    Strat de ciocolata alba:
  • 250 g ciocolata alba
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri lapte
    Crema:
  • 200 g zahar(8 linguri)
  • 250 g unt 82% grasime
  • 7 galbenusuri
  • 250 g alune prajite, fara sare
    Strat de ciocolata neagra:
  • 250 g ciocolata 55%cacao
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri lapte




Mod de preparare
Blat:

Aprindem cuptorul la foc mediu(170-180 °C). Luam o tava(25x35 cm), o udam in interior, apoi asternem in ea hartie de copt.
Punem albusurile in vasul mixerului sau in alt vas, presaram sarea peste ele si le mixam pana devin spuma. Adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat si continuam sa mixam pana acesta se dizolva. Punem si uleiul(il picuram) si mixam la viteza mica. Cu ajutorul unei spatule de bucatarie incorporam faina cernuta si amestecata cu praful de copt si miezul de nuca macinat.  Amestecam usor, de jos in sus, ca sa nu se lase bezeaua. Punem compozitia in tava pregatita dinainte, o nivelam si o dam la cuptor pentru aproximativ 30 de minute sau pana trece testul scobitorii: infigem o scobitoare in mijlocul blatului si daca iese curata, fara aluat prins de ea, inseamna ca blatul este copt. Daca pe scobitoare se prinde aluat, mai lasam blatul 5 minute in cuptor si repetam testul. Blatul trebuie sa fie usor rumenit deasupra. Cand este gata, il scoatem din tava si cu ajutorul unui cutit il desprindem de pe hartia de copt. Il lasam sa se raceasca, apoi il punem pe o tava/platou.
Strat de ciocolata alba:
Rupem ciocolata bucatele, o punem într-un vas si adaugam peste ea uleiul si laptele. O topim pe baie de aburi amestecand continuu(avem grija sa nu fiarba). O dam deoparte si cand este aproape rece o intindem peste blatul racit.
Crema:
Sfaramam putin alunele sau le putem lasa intregi. Peste galbenusuri punem 50 g (2 linguri) zahar si le amestecam cu telul. Restul de zahar(150 g) il punem intr-o cratita la caramelizat. Avem grija sa nu il ardem ca o sa devina amar, trebuie doar sa se topeasca si sa devina auriu( vedeti mai jos pozele). Adaugam untul si amestecam cu telul. Cand untul este complet topit punem amestecul de galbenus si zahar si amestecam continuu cu telul. Focul de sub cratita trebuie sa fie mic. Adaugam alunele si lasam sa fiarba pana caramelul incepe sa se ingroase si sa devina lucios. Cand este gata, il lasam sa se raceasca, sa ajunga la temperatura camerei, apoi il intindem peste stratul de ciocolata alba. Dam din nou la rece ca sa se intareasca caramelul si pregatim stratul de cicolata neagra.
Strat de ciocolata neagra: procedam la fel ca la stratul de ciocolata alba.
Cand se raceste il intindem peste caramelul intarit. Dam din nou la rece pentru cateva ore, cel mai bine peste noapte. Portionam prajitura si o servim alaturi de cei dragi! Deliciu!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 💞. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti retetele mele de DULCIURI.
















2 comentarii:

  1. Mulțumesc pentru rețetă foarte bună prăjitura.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag! Iti multumesc si eu pentru vizita si comentariu! :)

      Ștergere

Despre mine

Fotografia mea
Buna ziua si bine ati venit in mica mea bucatarie virtuala. Sunt o persoana simpla, care a crescut la tara, iar pentru mine bucataria este una dintre pasiunile mele. Imi place sa gatesc retete simple si gustoase care contin ingrediente la indemana oricui si incerc sa le detaliez pe intelesul tuturor. Iubesc florile, natura si oamenii. Nu am cursuri de bucatar, patiser sau cofetar, iar ceea ce gatesc sunt mancaruri/retete pe care le prepar pentru familia mea si pentru cei dragi. Va pup si va multumesc pentru vizita!

Confidenţialitate si termeni

https://policies.google.com/technologies/partner-sites