11.03.2019

Ciorba cu afumatura, dreasa cu iaurt si galbenus

Imi plac ciorbele de acest gen…sunt delicioase si au o savoare aparte. Recomand cu drag sa o faceti si voi!💜


Daca probati reteta mea de Ciorba cu afumatura, dreasa cu iaurt si galbenus, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.


     Ingrediente:
  • 700 g coasta afumata(am folosit costite afumate de casa)
  • 3 cartofi mari
  • o ceapa
  • un ardei gras(am folosit congelat)
  • un morcov mare
  • o bucatica telina(cat un ou)
  • o radacina pastarnac
  • 3 galbenusuri
  • 250 g iaurt gras
  • 500 ml bors sau dupa gust
  • sare
  • cateva fire de leustean




Mod de preparare:
Portionam coasta, o spalam si o punem la fiert intr-o oala cu 1,5 l apa rece.
Indepartam spuma care se formeaza si lasam sa fiarba in continuare la foc potrivit. Daca apa scade prea mult mai putem adauga 1-2 cescute cu apa fierbinte.
Intre timp curatam si spalam cartofii, ii taiem in cubulete si ii punem intr-un castron acoperiti cu apa rece. Curatam si spalam restul legumelor.
Tocam telina si pastarnacul in cubulete mici si le punem in oala doar atunci cand este patrunsa pe jumatate carnita de pe coaste. Dupa 5-7 minute adaugam si restul legumelor taiate in cubulete inclusiv cartofii bine scursi de apa. Eu am taiat morcovul pe lungime, apoi in rondele.
Lasam sa fiarba pana se patrund bine legumele si carnea, apoi adaugam borsul pe care il dam inainte in doua- trei clocote. Potrivim gustul de sare.
Intr-un bol amestecam galbenusurile cu iaurtul, apoi turnam treptat peste ele 2 polonice din ciorba fierbinte. In timp ce turnam, amestecam continuu. Inchidem focul de sub oala si turnam usor mixtura de iaurt si galbenus amestecand continuu. Presaram si verdeata tocata marunt si ciorba-i gata! 😊 Bunatate!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distibuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!

Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.

Aici gasiti mai multe retete cu SUPE/CIORBE.











Aici gasiti reteta pentru SUPA DE PASARE CU GALUSTE DIN GRIS.

6 comentarii:

  1. Delicioasă! Mulțumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim3/1/23

    De ce iaurt si nu smantana? Are un gust mai special cu iaurt? Intreb pentru ca nu am mai folosit in ciorba si nu gatesc prea des. Ta pup, ador retetele tale 😁

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna. Iaurt am avut in frigider si asta am folosit.Dar iese foarte buna si cu smantana.

      Ștergere
  3. Anonim27/1/23

    ♥️♥️♥️♥️

    RăspundețiȘtergere