16.05.2017

Ciorba de burta (II)

Cea mai buna ciorba de burta este ciorba facuta acasa, cu burta proaspata ...am dreptate?

loading...
       Ingrediente:
  • 2,5 kg burta proaspata de vita (curatata)
  • un os vita (700 g)
  • 1 ceapa mare alba
  • 2 morcovi
  • o bucata radacina de telina (150 g)
  • cateva boabe de piper
  • sare
  • otet
       Pentru dressing:
  • 350-400 g smantana
  • 6 galbenusuri
       In plus:
  • 2 linguri de ulei
  • un morcov
        Pentru servit:
  • mujdei de usturoi
  • smantana




Mod de preparare:
Spalam burta de vita in mai multe ape indepartand grasimea in exces si pielitele .
O taiem in 3-4 bucati si o punem intr-o oala cu apa rece in care adaugam aproximativ 100 ml otet si o lingura cu bicarbonat de sodiu. O lasam 2-3 ore in frigider.
Dupa acest timp, clatim bine burta cu apa rece. Spalam osul de vita, apoi curatam si spalam legumele. Ceapa si morcovul le lasam intregi iar telina o taiem in felii mai mari.
Punem legumele, burta si osul la fiert. Adaugam piperul boabe si o lingurita de sare. Eu am folosit doua oale sub presiune si in aproximativ o ora si jumatate burta a fost fiarta. Daca o fierbeti intr-o oala obisnuita trebuie sa folositi una incapatoare. Cand apa scade, completati cu alta fierbinte.





Cand burta este fiarta, strecuram supa in alta oala si indepartam legumele. Cand se raceste o taiem in fasii.
Scoatem carnita si tendoanele de pe osul de vita si le taiem la fel.
Le adaugam in oala impreuna cu burta taiata fasii, apoi punem oala pe foc mic si lasam sa clocoteasca. Adaugam otet si sare dupa gust. Dam ‘fata’ ciorbei cu un morcov ras, calit in 2 linguri de ulei.
Peste galbenusuri punem un praf de sare si le amestecam (le putem lasa asa 10-15 minute ca sa-si intensifice culoarea). Adaugam smantana, omogenizam si incepem sa turnam cate putina supa fiebinte, amestecand continuu cu telul. Adaugam atata supa pana amestecul de galbenus devine si el fierbinte, apoi il punem treptat in oala amestecand continuu pana ciorba da in clocot.
Servim ciorba cu paine proaspata, ardei iute, mujdei si smantana. Este o bunatate, nu se compara cu cea de la restaurante.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.








loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Recent

About Us

Articole recente