05.02.2019

Rulada cu crema mascarpone si fructe confiate

Aspect placut si gust deosebit de bun. Combinatia cacao- mascarpone este una absolut delicioasa...sper sa fie si pe gustul vostru.❤


Daca probati reteta mea de Rulada cu crema mascarpone si fructe confiate sau orice reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste inavata❤.



    Ingrediente
    Blat:

  • 4 oua de marime medie
  • 4 linguri zahar (100 g)
  • 3 linguri faina(75 g)
  • 1 lingura cacao(25 g)
  • o lingurita esenta de rom
  • un varf cutit de sare
    Crema:
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata alba
  • 250 g branza mascarpone
  • 50 g mixt de fructe confiate
    Decor:
  • mixt de fructe confiate
  • 25 g ciocolata alba
  • 1 lingura lapte

Mod de preparare
Blat:

Aprindem cuptorul la foc mediu(180°C) si asternem hartie de copt intr-o tava mare(am folosit tava de cuptor). Eu am udat putin tava in interior inainte de a pune hartia ca sa se lipeasca mai bine de ea.
*
Spargem ouale separand albusurile de galbenusuri. Albusurile le punem in vasul mixerului sau in alt bol si le mixam cu sarea pana devin spuma. Punem zaharul lingura cu lingura in timp ce mixam. Mixam bine pana acesta se dizolva. Incorporam pe rand cate un galbenus si mixam la viteza mai mica. Adaugam si esenta. Lasam mixerul deoparte si cu ajutorul unei spatule incorporam in 2-3 reprize faina cernuta si amestecata cu cacao. Amestecam usor cu miscari largi, de jos in sus. Turnam aluatul in tava pregatita dinainte, nivelam si o dam la cuptor pentru maxim 15 minute. Dupa primele 12 minute facem testul scobitorii: infigem o scobitoare in mijlocul blatului si daca iese curata, fara aluat prins de ea inseamna ca este copt. 
Nu trebuie lasat mult la copt pentru ca se va intari, iar cand il vom rula o sa se rupa.
Cand este gata, scoatem blatul din tava si il rulam imediat in hartia pe care l-am copt. Il lasam 10-15 minute sa se racoreasca, apoi il derulam si trecem cu lama unui cutit pe sub el ca sa il dezlipim de pe hartia de copt.
Cat timp blatul se raceste pregatim crema.
Crema:
Rupem ciocolata bucatele si o punem intr-o craticioara impreuna cu 100 ml frisca lichida. Asezam craticioara pe foc mic si lasam doar cat sa se topeasca ciocolata(atentie! nu trebuie sa fiarba). Cand ciocolata s-a topit amestecam bine si lasam sa se raceasca complet. O putem tine si in frigider o jumatate de ora. Punem restul de frisca(100 ml) in vasul mixerului, adaugam si amestecul de ciocolata si frisca si mixam pana prinde consistenta. La sfarsit incorporam  branza mascarpone si mai mixam cateva secunde la viteza mica.
*
Intindem in strat uniform crema peste blatul racit, apoi presaram fructele deasupra. Rulam cat de strans putem si impachetam rulada in hartia pe care am copt-o(strangem bine capetele) si o dam la frigider pentru cel putin 2 ore.
Dupa acest timp, scoatem rulada din frigider, idepartam hartia si o asezam pe un platou. Punem pe baie de aburi ciocolata si laptele(se poate si la microunde) si cand se topeste, omogenizam. Luam cu lingura si trasam linii deasupra ruladei. La sfarsit ornam cu fructe confiate. Mai dam 15 minute la figider dupa care o putem felia si servi. Pofta buna si spor sa aveti! :)
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca❤. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.

















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca va place reteta(sau nu ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc anticipat!