04.02.2019

Prajitura cu bilute din branza dulce si cocos

Un desert usor de facut, cu ingrediente la indemana oricui si reusita garantata. Recomand cu drag sa-l faceti si voi!❤ 


Daca probati reteta mea de Prajitura cu bilute din branza dulce si cocos, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.


    Ingrediente
    Bilute:

  • 250 g branza de vaci
  • 1 ou
  • 50-75 g fulgi de nuca de cocos
  • 50 g zahar
  • o lingurita esenta de vanilie
  • un varf cutit de sare
    Blat:
  • 4 oua de marime medie
  • 150 g zahar
  • 100 g faina
  • 50 g cacao
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 lingurita bicarbonat stins cu o lingurita de otet
  • un varf cutit de sare



Mod de preparare
Bilute:

Punem toate ingredientele intr-un bol. Prima data vom adauga doar 50 g fulgi de cocos si daca este nevoie mai adaugam pe parcurs.... depinde cat de apoasa este branza. Amestecam totul cu o lingura. Trebuie sa ne iasa o compozitie pe care sa o putem modela.  Tapetam o tava (25x 35 cm) cu hartie de copt. Udam inainte tava in interior ca hartia sa se lipeasca mai bine de ea. Formam bilute(de marimea unei nuci) si le aranjam in tava(vedeti foto mai jos).
Blat:
Spargem ouale in vasul mixerului sau in alt bol si adaugam peste ele zaharul si sarea. Le mixam aproximativ 10 minute sau pana isi tripleaza volumul. Turnam uleiul in fir subtire in timp ce mixam, apoi adaugam esenta si bicarbonatul stins. Cu mixerul la viteza mica incorporam in 2-3 transe faina cernuta si amestecata cu cacaoa. Turnam aluatul printre bilutele din tava avand grija sa il distribuim uniform. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu-180°C pentru aproximativ 35 de minute sau pana prajitura trece testul scobitorii: infigem o scobitoare in mijlocul prajiturii si daca iese curata, fara aluat prins de ea, inseamna ca prajitura este coapta. Cand este gata, o lasam putin sa se racoreasca, apoi o scoatem din tava cu hartie cu tot. Cand se raceste complet o putem portiona si servi. Simplu de tot, nu-i asa?
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca💜. Puteti sa distribuiti  pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.

14 comentarii:

  1. f.f.buna,multumesc pt. retete ,sunteti o buna sursa de inspiratie.Felicitari

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna dimineata! Ma bucur ca v-a placut, un weekend minunat sa aveti!

      Ștergere
  2. Fara praf de copt nu se poate?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna. La aceasta prajitura este necesar sa folosim agenti de crestere. O zi frumoasa!

      Ștergere
  3. Cam amară pt gustul meu. Data viitoare voi pune jumatate de cantitate de cacao.In res, foarte buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna. Daca injumatatesti cantitatea de cacao, nu uita sa pui o lingura de faina in plus. O zi frumoasa!

      Ștergere
    2. Nu știam. Mulțumesc frumos!

      Ștergere
  4. Anonim3/2/23

    Felicitări și sănătate îți doresc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc din inima, sanatate multa sa va dea Dumnezeu si voua!

      Ștergere
  5. Anonim3/2/23

    Este foarte bună, am făcut și eu rețetă!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonim3/2/24

    Super bună! Am facut-o de câteva ori...O varianta fără zahar.....ne puteți da??

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca v-a placut. Zaharul se poate inlocui cu indulcitor...in rest reteta ramane neschimbata. O zi frumoasa!

      Ștergere