Ingrediente
Blat:
Mod de preparare
Blat :
Intr-un bol cernem faina amestecata cu cacaoa.
Adaugam untul moale taiat cubulete si restul ingredientelor. Bicarbonatul de amoniu se poate inlocui cu 1 pliculet praf de copt care se amesteca in faina. De data aceasta am folosit unt gras(82%), dar merge si unul de 60% grasime. Framantam rapid doar pana untul se incorporeaza in faina si aluatul devine nelipicios.
Impartim aluatul in doua parti egale si formam doua bile pe care le invelim in folie alimentara. Le dam la congelator pentru aproximativ 15 minute sau le tinem in frigider pentru minim 2 ore . Cel mai bine este sa facem aluatul de seara si sa stea peste noapte in frigider.
Crema:
Spargem ouale separand albusurile de galbenusuri.
Peste branza adaugam galbenusurile si grisul, apoi omogenizam.
Punem albusurile in vasul mixerului sau in alt bol, presaram sarea peste ele si le mixam pana devin spuma. Incorporam in 2-3 reprize zaharul amestecat cu zaharul vanilat si mixam bine de fiecare data pana acesta se dizolva complet. Trebuie sa obtinem o bezea tare si lucioasa.
O incorporam usor treptat in amestecul de branza amestecand usor cu o spatula de bucatarie.
Blat:
- 450 g faina
- 2 linguri si jumatate de cacao(60-65 g)
- 250 g unt
- 150 g zahar
- 1 lingura smantana grasa
- 1 galbenus
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 1 pliculet bicarbonat de amoniu stins in zeama de lamaie
- un varf cutit de sare
- 1 kg branza de vaci(am folosit Pilos de la Lidl)
- 3 oua+ albusul ramas de la blat
- 275 g zahar
- o lingura cu gris
- 3 pliculete zahar vanilat
- un varf cutit de sare
Mod de preparare
Blat :
Intr-un bol cernem faina amestecata cu cacaoa.
Adaugam untul moale taiat cubulete si restul ingredientelor. Bicarbonatul de amoniu se poate inlocui cu 1 pliculet praf de copt care se amesteca in faina. De data aceasta am folosit unt gras(82%), dar merge si unul de 60% grasime. Framantam rapid doar pana untul se incorporeaza in faina si aluatul devine nelipicios.
Impartim aluatul in doua parti egale si formam doua bile pe care le invelim in folie alimentara. Le dam la congelator pentru aproximativ 15 minute sau le tinem in frigider pentru minim 2 ore . Cel mai bine este sa facem aluatul de seara si sa stea peste noapte in frigider.
Crema:
Spargem ouale separand albusurile de galbenusuri.
Peste branza adaugam galbenusurile si grisul, apoi omogenizam.
Punem albusurile in vasul mixerului sau in alt bol, presaram sarea peste ele si le mixam pana devin spuma. Incorporam in 2-3 reprize zaharul amestecat cu zaharul vanilat si mixam bine de fiecare data pana acesta se dizolva complet. Trebuie sa obtinem o bezea tare si lucioasa.
O incorporam usor treptat in amestecul de branza amestecand usor cu o spatula de bucatarie.
*
Tapetam o tava(25x 35 cm) cu hartie de copt. Scoatem o bila de aluat din congelator/frigider si o dam pe razatoarea cu orificii mari direct in tava.
Tapetam o tava(25x 35 cm) cu hartie de copt. Scoatem o bila de aluat din congelator/frigider si o dam pe razatoarea cu orificii mari direct in tava.
Carliontii de aluat ii imprastiem pe tot fundul tavii cu o furculita fara sa-i apasam.
Turnam crema de branza, nivelam si radem deasupra cea dea doua bila de aluat .
Dam tava la cuptorul preincalzit la foc potrivit(180°C) pentru aproximativ 40-45 de minute sau pana prajitura se rumeneste putin deasupra. Cand este gata, scoatem tava cu prajitura din cuptor si o lasam sa se raceasca in ea.
Cand se raceste complet o portionam si o savuram alaturi de cei dragi💛💛💛 .
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.
Aici gasiti reteta pentru PRAJITURA TURNATA CU BRANZA DULCE SI CACAO.
Turnam crema de branza, nivelam si radem deasupra cea dea doua bila de aluat .
Dam tava la cuptorul preincalzit la foc potrivit(180°C) pentru aproximativ 40-45 de minute sau pana prajitura se rumeneste putin deasupra. Cand este gata, scoatem tava cu prajitura din cuptor si o lasam sa se raceasca in ea.
Cand se raceste complet o portionam si o savuram alaturi de cei dragi💛💛💛 .
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu