24.04.2016

Prajitura Rudy



O prajitura usor de preparat si delicioasa.O recomand cu mare drag!


loading...
     Ingrediente
     Blat:

  • 450 g faina
  • 250 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 lingura smantana grasa
  • 1 galbenus
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 2 linguri si jumatate de cacao
  • 1 pliculet bicarbonat de amoniu stins in zeama de lamaie
  • un praf de sare

      Crema :
  • 1 kg branza de vaci(am folosit Pilos de la LIDL)
  • 3 oua+ albusul ramas de la blat
  • 280 g zahar
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • un praf de sare


Mod de preparare
Blat :

Cernem faina amestecata cu cacaoa intr-un bol.
Adaugam restul ingredientelor si framantam bine , pana untul se incorporeaza in faina si aluatul devine nelipicios.
Impartim aluatul in doua parti egale si formam doua bile pe care le invelim in folie alimentara si le dam la congelator pentru aproximativ 15 minute.

Crema:
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile cu un praf de sare apoi adaugam in 3-4 reprize zaharul amestecat cu zaharul vanilat.I
Incorporam usor bezeaua cu o spatula in branza amestecata cu galbenusurile.





Tapetam o tava cu hartie de copt (25x 35 cm), scoatem o bila de aluat din congelator si o dam pe razatoarea cu orificii mari, direct in tava.
Carliontii de aluat ii imprastiem uniform cu ajutorul unei furculite pe tot fundul tavii,fara sa-i apasam cu mana.
Turnam crema, nivelam si radem si cea dea doua bila de aluat .
Dam tava la cuptorul preincalzit la foc potrivit pentru aproximativ 40-45 de minute.
Portionam prajitura rece si o savuram alaturi de cei dragi .
Sa va fie de folos!
 Aici gasiti mai multe retete cu bunatati din bucataria mea.











loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

..

Articole recente