31.10.2016

Prajitura turnata cu branza dulce si cacao


 
O prajitura pufoasa, usor de preparat si tare buna.😘





loading...

      Ingrediente
      Aluat:
  • 4 oua
  • o cana (de 250 ml) cu zahar
  • 2 cani faina
  • 3 linguri cacao
  • o jumatate cana ulei
  • o jumatate cana lapte
  • o lingurita esenta de rom
  • 1 pliculet praf de copt
  • un varf cutit de sare

      Crema:
  • 1 kg branza de vaci (am folosit branza de vaci  pt. prajituri Pilos de la Lidl)
  • 4 oua
  • o jumatate cana de zahar(sau dupa gust)
  • 7 linguri rase cu gris
  • 4 pliculete zahar vanilat
  • un varf cutit de sare




Aici gasiti reteta de PRAJITURA TURNATA CU BRANZA SI STAFIDE.

Mod de preparare:
Aluat:  mixam ouale cu zaharul si sarea  pana acestea se albesc. Adaugam treptat  uleiul , laptele si esenta de rom.Amestecam faina cu cacao si praful de copt si le incorporam in compozitia de oua, mixand pana la omogenizare.

Tapetam o tava (25x35cm)cu hartie de copt si turnam jumatate din aluat.Introducem tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 12-15 minute,pana blatul se coace pe jumatate.






Cat tava sta la cuptor pregatim crema: punem intr-un castron toate ingredientele si le mixam 1-2 minute.
Scoatem tava din cuptor cand aluatul este copt pe jumatate si intindem amestecul de branza.Turnam cealalta jumatate de aluat si nivelam usor cu o furculita.Punem din nou prajitura la copt pentru aproximativ 50 de minute .Cand trece testul scobitorii prajitura este gata(infigem o scobitoare in mijlocul prajiturii si daca iese curata ,fara aluat prins pe ea ,inseamna ca prajitura este coapta).Portionam prajitura cand este rece.
Mai jos am atasat mai multe fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Aici gasiti mai multe retete cu DULCIURI.

















loading...
loading...

10 comentarii:

  1. Imi place tare mult cum arata. Am scris si la postare. Vreau sa va intreb daca branza e cea din galetusa ? Si daca imi ies 20 de buc.(vreau sa duc la biserica cand se face curatenie ptr.Craciun si sunt vreo 15-16 persoane). Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos,Sanda! Da,branza este cea la galetusa,Pilos,am sa scriu si in reteta. Mie mi-au iesit 24 de bucati maricele. Te pup, o zi frumoasa!

      Ștergere
  2. Anonim6/11/16

    As dori sa stiu,daca se poate face si cu ricotta în locul branzici de vaci căci în Italia nu găsesc!☺

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se poate face si cu ricotta, eventual poti adauga o 1-2 linguri de smanana grasa. Te pup si iti mulumesc de vizita!Duminica frumoasa!

      Ștergere
  3. Anonim7/12/16

    Am să încerc și eu! Arată foarte bine și cred ca este gustoasă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este foarte buna,astept sa-mi spui cu m ti-a placut. O seara frumoasa!

      Ștergere
  4. Anonim8/12/16

    Buna seara!Acum am terminat-o! Intr-adevar este foarte gustoasa!
    Seara buna va doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna! Ma bucur tare mult ca ti-a placut! :)

      Ștergere
  5. Anonim10/12/16

    Buna ziua! As vrea sa stiu daca zaharul se poate inlocui cu fructoza, deoarece am diabet. Arata foarte bine si cred ca e foarte gustoasa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua! Desigur, se poate inlocuii. Sanatate si o zifrumoasa iti doresc!

      Ștergere

Postări populare

Recent

About Us

Articole recente