02.01.2019

Tort Diplomat cu portocale si kiwi

Tortul Diplomat cu portocale si kiwi este un desert fara coacere, rapid, lejer si delicios, bun pentru orice ocazie! Recomand cu drag sa-l faceti si voi!💚



Daca probati reteta mea de Tort Diplomat cu portocale si kiwi, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite....omul cat traieste invata💓.

      
    Ingrediente:
  • 4 portocale
  • 4 kiwi
    Crema:
  • 5 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 300 ml lapte
  • 400 ml frisca
  • o lingurita esenta vanilie
  • 15 g gelatina granule + 100 ml lapte pentru hidratat gelatina
    In plus:
  • 12 piscoturi
  • 150 ml suc de portocale




Mod de preparare:

Curatam fructele de coaja. Taiem 3 portocale si trei fructe kiwi in rondele groase de aproximativ o jumatate de centimetru. Cele doua fructe ramase le vom taia in cubulete. Asezam fructele taiate intre prosoape de hartie ca sa mai absoarba din zeama.
Crema:
Punem gelatina la hidratat in cei 100 ml lapte rece.
Intr-o craticioara punem galbenusurile si zaharul, apoi le amestecam cu telul. Turnam laptele rece, amestecam, apoi punem craticioara pe foc mic sau pe baie de aburi. Amestecam continuu pana compozitia se ingroasa putin (ca o smantana mai subtire). Atentie, compozitia nu trebuie sa fiarba! Dam cratita deoparte sa se racoreasca putin compozitia (5 minute).
Intre timp topim gelatina hidratata, pe foc mic. Mare atentie sa nu o infierbantati prea tare. Amestecam gelatina in compozitia de lapte si oua si aromatizam cu o lingurita de esenta de vanilie. Lasam crema sa se raceasca, apoi cu mixerul la viteza mica o incorporam treptat in frisca batuta. O dam la frigider pana pregatim forma in care vom asambla tortul.
Imbracam interiorul unei forme (22cm diametrul) rotunde cu folie alimentara. Eu am folosit una cu inel detasabil, dar se poate folosi orice forma, rotunda, dreptunghiulara sau patrata. Lasam folia mai mare, sa cada si pe marginile formei…la final vom inveli tortul cu ea.
Asezam in interiorul formei pe pereti, de jur imprejur, rondele de portocala si kiwi, la fel si pe fundul acesteia. Punem un strat gros de crema, presaram fructe taiate cubulete, apoi iar crema , fructe si iar crema. Ultimul strat va fi din piscoturi trecute rapid prin sucul de portocala. Acoperim tortul cu surplusul de folie, apasam usor deasupra lui si il dam la frigider pentru cel putin 5-6 ore, cel mai bine peste noapte. Dupa acest timp, inlaturam folia de deasupra tortului, punem un platou deasupra lui si rasturnam tortul. Scoatem forma cu atentie si indepartam folia. Ce frumusete si ce gust bun! O sa vedeti! 😍
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca😚..Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe retete de TORTURI.






















Si in varianta cu ananas
Aici gasiti reteta TORTULUI CU CREMA DE IAURT SI FRISCA.

16 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Multumesc! O saptamana frumoasa! <3

      Ștergere
    2. Anonim8/11/23

      SUPER rețete ! Delicioase și ușor de făcut !FELICITĂRI și mulțumiri !

      Ștergere
    3. Iti multumesc si eu pentru aprecieri si cuvintele frumoase. O zi buna! <3

      Ștergere
  2. Anonim24/10/22

    Arată foarte bine.😛

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim7/11/22

    Sigur sunt foarte bune și aspectuoase,mulțumim.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag, iti multumesc si eu pentru aprecieri!

      Ștergere
  4. Anonim8/11/22

    Interesante retete,am sa le incerc,multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ana-Maria15/11/22

    Am facut tortul diplomat postat de tine si este o minunatie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna Ana Maria. Ma bucur ca v-a placut tortul, o zi frumoasa!

      Ștergere
  6. Anonim6/1/23

    Toate rețetele sunt minunate !

    RăspundețiȘtergere

Despre mine

Fotografia mea
Buna ziua si bine ati venit in mica mea bucatarie virtuala. Sunt o persoana simpla, care a crescut la tara, iar pentru mine bucataria este una dintre pasiunile mele. Imi place sa gatesc retete simple si gustoase care contin ingrediente la indemana oricui si incerc sa le detaliez pe intelesul tuturor. Iubesc florile, natura si oamenii. Nu am cursuri de bucatar, patiser sau cofetar, iar ceea ce gatesc sunt mancaruri/retete pe care le prepar pentru familia mea si pentru cei dragi. Va pup si va multumesc pentru vizita!