15.01.2019

Cornulete fragede cu untura si smantana

Cornuletele fragede cu untura si smantana sunt delicioase...te ung pe inima si suflet....! Se fragezesc de la o zi la alta si le putem pastra mai mult timp. Recomand cu drag si aceasta reteta! :)


Daca probati reteta mea de Cornulete fragede cu untura si smantana, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut.



loading...
      Ingrediente:
  • 250 g untura 
  • 250 g smantana cu 20% grasime 
  • 2 linguri cu apa minerala 
  • 2 linguri zahar pudra vanilat(optional) 
  • o jumatate lingurita cu sare 
  • 600-650 g faina 
      Umplutura:
  • rahat, gem(de care va place, dar sa fie gros), gem amestecat cu nuca tocata 
      Pentru pudrat:
  • zahar pudra 




Aici gasiti reteta CORNULETELOR IN VARIANTA DE POST (CU BORS).


Mod de prepapare:

Intr-un bol punem untura(la temperatura camerei), smantana, apa minerala, zaharul si sarea. Le amestecam si incepem sa adaugam faina. Framantam rapid un aluat care nu se mai lipeste de bol si de maini. Trebuie sa ne iasa un aluat putin mai moale. Infasuram aluatul in folie alimentara si il dam la frigider pentru cel putin 2 ore, cel mai bine peste noapte.
Dupa acest timp aprindem cuptorul la foc mediu.
Pentru cornuletele cu umplutura de rahat procedam astfel: rupem cate o bucata din aluat( cam de 150 g, restul il punem din nou in frigider pana intindem urmatoarea foaie) ii dam forma de sfera si o intindem cu sucitorul intr-o foaie rotunda cat mai subtire. Punem deasupra foii o farfurie, si cu un cutit decupam aluatul de jur imprejurul acesteia. Taiem foaia in 16 triunghiuri, punem fasii de rahat la baza fiecaruia, apoi rulam. Punem cornuletele astfel formate in tava. Procedam la fel pana umplem tava cu cornulete. O dam la cuptor pentru aproximativ 15-20 de minute, pana cornuletele incep sa se rumeneasca pe margini. Cand sunt gata, scoatem tava din cuptor, lasam cornuletele 5 minute sa se racoreasca, apoi le "tavalim" prin zahar pudra.
Pentru cornuletele cu umplutura de gem procedam astfel: intindem aluatul intr-o forma dreptunghiulara sau patrata cam de 3 cm grosime. Taiem fasii de 5 cm latime si punem la marginea lor gem sau gem amestecat cu nuca. Eu pe unele fasii am pus gem de gutui, iar pe altele un amestec de gem de prune, gutui si nuca tocata, Rulam fasiile(ne putem ajuta de lama unui cutit mai mare) si le taiem in bucati de 3-4 cm. Le asezam in tava si dam tava la cuptor pentru aproximativ 15-20 de minute, pana se rumenesc usor pe margini. Cand se racoresc putin le pudram cu zahar. Mentionez ca nu am pudrat blatul de lucru cu faina. Sunt delicioase si se topesc in gura.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti sa distibuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.



















Daca va plac retetele mele si vreti sa primiti notificari de la Facebook atunci cand postez si altele, intrati AICI pe pagina mea si dati like (asta in caz ca nu ati facut-o ), apoi dati click pe “Urmareste” si selectati optiunea '’Vezi mai intai’'. Am atasat o poza mai jos ca sa vedeti exact pasii pe care trebuie sa-i urmati.

loading...

3 comentarii:

  1. Buna seara! Intrebare: in tava nu mai punem hartie de copt? Multumesc si, inca o data, sunteti super tare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara, Michaela! Nu este nevoie sa punem hartie, cornuletele se coc mai bine in acest fel. Iti multumesc pentru vizita si pentru aprecieri. O noapte linistita! <3

      Ștergere
    2. Am incercat astazi, prajitura turnata, cu mere si cornuletele! Super bune! Multumesc din suflet! Sper sa pot incerca tot mai ulte din retele tale! Congrats!

      Ștergere

file:///C:/Users/bbb/Desktop/pinterest-ca7a5.html

Postări populare

COPYRIGHT © Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).