10.12.2017

Cornulete fragede cu nuca

Aceste cornulete sunt delicioase ,fragede si au o aroma aparte.O reteta simpla si deosebita.


loading...
      Ingrediente:
  • 350 g faina
  • 150 g miez de nuca macinat
  • 100 g unt
  • 100 g untura

  • 75 g zahar pudra
  • 2 oua
  • sare
  • o lingurita extract de vanilie
     Pentru finisat:
  • zahar pudra 


Aici gasiti reteta CORNULETELOR FRAGEDE CU RAHAT
Aici gasiti reteta CORNULETELOR DE POST

Mod de preparare:
Punem intr-un castron faina, zaharul,sarea si miezul de nuca. Le amestecam cu telul sau o lingura ,apoi adaugam untul (rece)  taiat cubulete si untura solida. Daca nu aveti untura puteti folosi doar unt. Amestecam cu varful degetelor pana se incorporeaza faina in unt si untura. Punem ouale si vanilia apoi framantam aluatul foarte putin,doar pana se leaga si ingredientele sunt incorporate.Aluatul va fi putin lipicios.Il infasuram intr-o folie alimentarea si il dam la figider pentru cel putin 2 ore sau il lasam peste noapte.




Cand timpul de stat in frigider a trecut, scoatem aluatul  si rupem bucati din el ( 15 g- eu le-am cantarit)pe care le rulam in forma de snur ,subtiem putin capetele  si le dam forma de semiluna.Nu este nevoie sa lucram cu  faina, aluatul nu se va mai lipi.Asezam cornuletele astfel formate intr-o tava pe care o vom da la cuptorul preincalzit la foc mediu , pentru 15-20 de minute.Cornuletele sunt gata cand se rumensc usor  pe talpa si varfurile capata o culoare usor maronie. Le lasam sa se racoreasca putin apoi le tavalim prin zahar pudra.Cornuletele pot fi pastrate mai mult timp(2-3 sapatamani) in cutii inchise cu capac.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Sa va fie de folos!
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu mai jos. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Aici gasiti si alte retete cu DULCIURI










loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Recent

About Us

Articole recente