10.12.2017

Cornulete fragede cu nuca

Aceste cornulete sunt delicioase, fragede si au o aroma aparte. O reteta simpla, deosebita si usor de facut. Am pregatit aluatul de aseara si-acum ma apuc de format cornuletele si de copt. Sa am spor!

Daca incercati reteta mea de Cornulete fragede cu nuca, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cum v-au reusit si cat de mult v-au placut.


loading...
      Ingrediente:
  • 350 g faina
  • 150 g miez de nuca macinat
  • 100 g unt
  • 100 g untura
  • 75 g zahar pudra
  • 2 oua
  • un varf cutit de sare
  • o lingurita extract de vanilie
     Pentru finisat:
  • zahar pudra 





Aici gasiti reteta CORNULETELOR FRAGEDE CU RAHAT.
Aici gasiti reteta CORNULETELOR DE POST.


Mod de preparare:
Punem intr-un castron faina, zaharul, sarea si miezul de nuca. Le amestecam cu telul sau o lingura ,apoi adaugam untul (rece)  taiat cubulete si untura solida. Daca nu aveti untura puteti folosi doar unt. Amestecam cu varful degetelor pana se incorporeaza faina in unt si untura. Punem ouale si vanilia, apoi framantam aluatul foarte putin, doar pana se leaga si ingredientele sunt incorporate.Aluatul va fi putin lipicios. Il infasuram intr-o folie alimentarea si il dam la figider pentru cel putin 2 ore sau il lasam peste noapte.
Dupa acest timp, scoatem aluatul din frigider si rupem bucati din el (15 g- eu le-am cantarit) pe care le rulam in forma de snur, apoi subtiem putin capetele si le dam forma de semiluna. Nu este nevoie sa lucram cu faina, aluatul nu se va mai lipi. Asezam cornuletele astfel formate intr-o tava pe care o vom da la cuptorul preincalzit la foc mediu, pentru 15-20 de minute. Cornuletele sunt gata cand se rumensc usor pe talpa si varfurile capata o culoare usor maronie. Le lasam sa se racoreasca putin, apoi le tavalim prin zahar pudra. Cornuletele pot fi pastrate mai mult timp(2-3 sapatamani) in cutii inchise cu capac. Sunt fragde de se topesc in gura!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu DULCIURI.










loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Articole recente