25.03.2017

Cornulete fragede si vanilate (de post)

O reteta ieftina,usor si rapid de facut,nu are ce sa nu iasa.



loading...


     Ingrediente
     Aluat:
  • 1,100 kg faina (aproximativ)
  • 2 cani ulei (cana de 250 ml)
  • 1 cana bors
  • 1 lingura otet
  • 50 g drojdie proaspata 

  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 1 sticluta esenta de vanilie
  • un varf cutit de sare
     Umplutura:
  • 500 g rahat
     Pentru finisat:
  • 150 g zahar pudra cu aroma de vanile




Mod de preparare:
Amestecam drojdia cu o lingurita de zahar si o lasam 15 minute sa se activeze.
Incalzim intr-o craticioara borsul, uleiul si otetul (30 grade),apoi le punem intr-un castron.
Adaugam zaharul pudra ,sarea,esenta si amestecam cu telul.Punem drojdia si incepem sa adaugam faina cernuta, pana obtinem un aluat potrivit de tare si uleios.Il transferam pe masa de lucru presarata cu faina si il framantam 7-8 minute.Il punem din nou in castron si il dam la frigider 15-20  de minute.





Cat timp aluatul sta in frigider taiem rahatul in fasii.

Rupem cate o bucata din  aluat de aproximativ 200 g, o framanam putin si intindem foaie rotunda(30cm diametrul).
Eu am avut un tocator rotund si am intins direct pe el fara sa-l pudrez cu faina.
Taiem foaia in 16 triunghiuri cat mai egale, punem la baza fiecarui triunghi fasii de rahat si rulam.
Asezam cornuletele in tava, cu distanta intre ele pentru ca vor creste la copt.
Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 20-25 de minute, pana incep sa se rumeneasca putin.
Tavalim cornuletele fierbinti prin zahar pudra cu aroma de vanilie. Sunt deliciose!!
Sa va fie de folos!😘
Aici gasiti si alte retete cu bunatati din bucataria mea.












loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

p.b.
});

Articole recente