25.03.2017

Cornulete fragede si vanilate (de post)

O reteta ieftina,usor si rapid de facut,nu are ce sa nu iasa.



loading...


        Ingrediente
       Aluat:
  • 1,100 kg faina (aproximativ)
  • 2 cani ulei (cana de 250 ml)
  • 1 cana bors
  • 1 lingura otet
  • 50 g drojdie proaspata 

  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 1 sticluta esenta de vanilie
  • un varf cutit de sare
       Umplutura:
  • 500 g rahat
       Pentru finisat:
  • 150 g zahar pudra cu aroma de vanile



Aici gasiti reteta CORNULETELOR FRAGEDE CU RAHAT
Aici gasiti reteta CHECULUI DE POST
Aici gasiti reteta FURSECURILOR CU STAFIDE

Mod de preparare:
Amestecam drojdia cu o lingurita de zahar si o lasam 15 minute sa se activeze.
Incalzim intr-o craticioara borsul, uleiul si otetul (30 grade),apoi le punem intr-un castron.
Adaugam zaharul pudra ,sarea,esenta si amestecam cu telul.Punem drojdia si incepem sa adaugam faina cernuta, pana obtinem un aluat potrivit de tare si uleios.Il transferam pe masa de lucru presarata cu faina si il framantam 7-8 minute.Il punem din nou in castron si il dam la frigider 15-20  de minute.





Cat timp aluatul sta in frigider taiem rahatul in fasii.

Rupem cate o bucata din  aluat de aproximativ 200 g, o framanam putin si intindem foaie rotunda(30cm diametrul).
Eu am avut un tocator rotund si am intins direct pe el fara sa-l pudrez cu faina.
Taiem foaia in 16 triunghiuri cat mai egale, punem la baza fiecarui triunghi fasii de rahat si rulam.
Asezam cornuletele in tava, cu distanta intre ele pentru ca vor creste la copt.
Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 20-25 de minute, pana incep sa se rumeneasca putin.
Tavalim cornuletele fierbinti prin zahar pudra cu aroma de vanilie. Sunt deliciose!!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Sa va fie de folos!
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu mai jos. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Aici gasiti si alte retete cu DULCIURI













loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

...

Articole recente