25.03.2017

Cornulete fragede si vanilate (de post)

O reteta ieftina, usor si rapid de facut cu reusita garantata. O recomand cu drag!

Daca probati reteta mea de Cornulete fragede si vanilate (de post), va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cum v-au iesit si cat de mult v-au placut.

       Ingrediente
       Aluat:
       Uleiul si borsul il vom masura cu o cana de 250 ml
  • 1,100 kg faina (aproximativ)
  • 2 cani ulei 
  • 1 cana bors(se poate inlocui cu o cana de apa minerala+2 linguri otet sau o cana cu vin alb)
  • 1 lingura otet
  • 50 g drojdie proaspata 
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingura zahar pudra cu aroma de vanilie
  • 1 sticluta esenta de vanilie
  • un varf cutit de sare
       Umplutura:
  • 500 g rahat
       Pentru finisat:
  • 150 g zahar pudra cu aroma de vanile

Aici gasiti reteta CORNULETELOR FRAGEDE CU RAHAT.
Aici gasiti reteta CORNULETELOR FRAGEDE CU NUCA.






Mod de preparare:
Amestecam drojdia cu o lingurita de zahar si o lasam 15 minute sa se activeze.
Incalzim intr-o craticioara borsul, uleiul si otetul (la 30 grade), apoi le punem intr-un castron.
Adaugam zaharul pudra, sarea, esenta si amestecam cu telul. Punem drojdia si incepem sa adaugam faina cernuta si framantam pana obtinem un aluat potrivit de tare. Il transferam pe masa de lucru presarata cu faina si il mai framantam 7-8 minute. Aluatul pare a fi putin gras, dar cornuletele vor iesi perfecte. Il punem din nou in castron si il dam la frigider 15-20  de minute.
Cat timp aluatul sta in frigider taiem rahatul in fasii.
Dupa acest timp, scoatem aluatul din frigider, rupem cate o bucata din aluat de aproximativ 200 g, o framanam putin si intindem foaie rotunda(30cm diametrul).
Eu am avut un tocator rotund si am intins direct pe el fara sa-l pudrez cu faina.
Taiem foaia in 16 triunghiuri cat mai egale, punem la baza fiecarui triunghi fasii de rahat si rulam.
Asezam cornuletele in tava, cu distanta intre ele pentru ca vor creste la copt.
Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 20-25 de minute, pana incep sa se rumeneasca putin.
Tavalim cornuletele fierbinti prin zahar pudra cu aroma de vanilie. Sunt delicioase si fragede!!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu DULCIURI.








Daca va plac retetele mele si vreti sa primiti notificari de la Facebook atunci cand postez si altele, intrati AICI pe pagina mea si dati like (asta in caz ca nu ati facut-o ), apoi dati click pe “Urmareste” si selectati optiunea '’Vezi mai intai’'. Am atasat o poza mai jos ca sa vedeti exact pasii pe care trebuie sa-i urmati. 

loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Toate articolele si imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Publicarea lor integrală sau parțială fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Articole recente