13.12.2018

Somon la cuptor cu garnitura de legume

Simplu, bun si sanatos... somonul se poate inlocui cu pestele care va place. Recomand cu drag sa-l faceti si voi, este un deliciu!😋



Daca probati reteta mea de Somon la cuptor cu garnitura de legume, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata.


     Ingrediente:
  • 1 file de somon(am avut 1,200 kg) sau orice peste va place
  • zeama de la o lamaie potrivita ca marime
  • sare
  • piper macinat
  • 2 linguri ulei
    Garnitura:
  • amestec de legume congelate-dupa preferinta
  • sare
  • piper macinat
  • 2-3 linguri ulei sau unt





Mod de preparare:

Spalam fileul de somon, il tamponam cu hartie absorbanta si il portionam. Punem bucatile de peste intr-un vas, le stropim cu zeama de lamaie si le condimentam cu piper proaspat macinat si sare dupa gust. Lasam sa stea asa cel putin o jumatate de ora.
Dupa acest timp, asternem hartie de copt intr-o tava si asezam bucatile de somon cu partea cu piele in jos. Stropim  bucatile de peste cu ulei si introducem tava in cuptorul preincalzit la foc mediu spre mare(180-200 
°C) .Dupa aproximativ 20-25 de minute verificam pestele sa vedem daca este facut. Partea cu pielea trebuie sa fie crocanta si rumena. Timpul de gatire depinde foarte mult de cat de mari sunt bucatile de peste
Cu 5 minute inainte ca pestele sa fie gata pregatim garnitura:
Incingem uleiul intr-o cratita si adaugam legumele congelate.
Calim legumele pana se evapora toata apa lasata. Condimentam cu sare si piper si le mai lasam pe foc aproximativ 2-3 minute. Servim pestele cald, alaturi de legumele calde. Delicios si sanatos!!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti retete cu PESTE.

5 comentarii:

  1. Bună. Îmi place cum arată în poze. E suficient 20-25 minute pentru a fi nimen? Și dacă e suculent la mijloc? Am înțeles atunci, când e gătit prea mult devine uscat. El il gătesc murat, dar vreau sa incerc si la cuptor. Mersi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am gresit cuvântul " rumen".

      Ștergere
    2. Buna. Da, dupa maxim 25 de minute este usor rumen la exterior si suculent in mijloc.Te pup si iti multumesc pentru vizita si apreciere.

      Ștergere
  2. Anonim27/7/21

    Buna Gicuta
    Gatesc somonul si pastravul somonat dupa reteta asta si imi ies perfect,la fel si vegetalele.Multumesc mult pentru reteta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu mult drag, ma bucur ca iti plac!

    RăspundețiȘtergere