31.12.2018

Friptura de porc in bere la cuptor

Aceasta friptura a fost friptura noastra de Craciun. Frageda, suculenta si aromata... perfecta! 💜


Daca probati reteta mea de Friptura de porc in bere la cuptor, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.



     Ingrediente:
  • 1,300 kg ceafa de porc (pulpa sau piept de porc) 
  • 1 ½ lingurita sare 
  • 1 lingurita boia iute 
  • 1 lingurita piper macinat
  • 1 lingurita ierburi aromatice 
  • 5-6 catei de usturoi 
  • slaninuta(cat 3 degete) 
  • 500 ml bere 
      Pentru uns friptura:
  • 2 linguri suc de rosii amestecate cu ½ lingurita boia afumata 

Mod de preparare:

Spalam carnea si o tamponam cu prosoape din hartie. Bucata mea de carne a fost mai groasa si am crestat-o putin cu cutitul. Presaram pe toate partile condimentele si 'masam" bine. Taiem slaninuta si usturoiul, apoi facem crestaturi cu cutitul si le intoducem in carne. Infasuram carnea condimentata in folie alimentara si o punem in frigider cel putin doua ore sau peste noapte.
Dupa acest timp o scoatem din frigider si o lasam sa ajunga la temperatura camerei. Aprindem cuptorul la foc mediu.
Indepartam folia, punem carnea intr-o tava si turnam berea. Sifonam o bucata de hartie de copt si acoperim carnea cu ea. Dam tava la cuptor pentru aproximativ 2 ore si jumatate sau pana cand este bine patrunsa. Din cand in cand stropim friptura cu zeama din tava. Daca lichidul  din tava  scade prea mult mai putem adauga putina bere sau apa. Cu 25-30 de minute inainte ca friptura sa fie gata indepartam hartia de copt. si lasam friptura sa se rumeneasca. Spre sfarsit(cu 5-10 minute inainte sa inchidem cuptorul) ungem friptura cu sucul de rosii amestecat cu boia. Cand este gata, scoatem tava din cuptor, lasam friptura putin la odihnit” , apoi o putem servi. Deliciu! 
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca😍. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu MANCARURI CARNE/PESTE.











2 comentarii:

  1. Am sa o incerc anul acesta de Craciun

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc pentru incredere, va asigur ca o sa va placa. O zi minunata sa aveti!

      Ștergere