27.11.2018

Placinte cu varza-Varzari

Ador aceste placintele...sunt delicioase, ieftine si se fac usor. Recomand cu drag sa incercati cat mai curand reteta....haideti sa o cititi mai jos sa sa vedeti cat de simplu se fac😉.


Daca probati reteta mea de Placinte cu varza-varzari, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite....omul cat traieste invata.


     Ingrediente
     Aluat:

  • 500 g faina 
  • 350 ml apa 
  • 100 ml ulei 
  • 1 pliculet drojdie uscata(7 g) sau 25 g drojdie proaspata 
  • 1 lingurita de zahar 
  • ½ lingurita sare 
   Umplutura:
  • o varza murata de aproximativ 1 kg-se poate folosi si varza proaspata 
  • boia 
  • piper 
  • sare 
  • 3 linguri ulei 





Mod de preparare
Aluat:

Cernem faina intr-un bol si o amestecam cu drojdia uscata. Daca folositi drojdie proaspata o frecati putin cu zaharul ca sa se lichefieze.
Punem intr-un ibric apa si uleiul si le incalzim putin(30 °C).
Facem o adancitura in mijlocul fainii si adaugam zaharul. Turnam treptat amestecul caldut de apa si ulei si incepem sa framantam. Sarea o adaugam dupa ce punem tot lichidul. Daca aluatul este prea moale mai adaugam putina faina(1-2 linguri). Trebuie sa obtinem un aluat potrivit de tare. Rasturnam aluatul pe masa infainata si-l framantam aproximativ 10 minute. Il framantm aducand marginile catre centru. Cand este gata, il punem din nou in bol, peste bol punem un prosop curat si lasam aluatul la crescut(la loc caldut) pana isi dubleaza volumul-aproximativ o ora
Intre timp pregatim umplutura: clatim varza cu apa rece, o stoarcem si o tocam fideluta. Incingem uleiul intr-o cratita si punem varza la calit. Condimentam cu boia, sare(doar daca este nevoie) si piper macinat. O calim aproximativ 20 de minute pana scade toata zeama pe care varza si-o va lasa. Cand este gata o lasam la racit.
*
Punem aluatul dospit pe masa usor infainata, il framantam putin si-l intindem cu sucitorul intr-o foaie patrata(40x40 cm). Taiem foaia in 16 patrate cat mai egale si repartizam varza(cate o lingura plina) in mijlocul fiecarui patrat. Aducem colturile spre centru(le lipim) dandu-le forma de plic. Mai aducem inca odata spre centru colturile care se formeaza si lipim din nou(vedeti mai jos pozele). Asezam placintele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam la crescut 30 de minute. Dupa acest timp le pensulam cu apa si punem tava in cuptorul preincalzit (180 grade) pentru aroximativ 30 de minute sau pana se rumenesc frumos. Cand sunt gata le mai pensulam odata cu apa si le acoperim cu un prosop. Le lasam asa, la aburit, aproximativ 10 minunte. Acum le putem servi…sunt bune si calde si reci. 😉
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca😍. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe RETETE DE POST.















Aici gasiti reteta pentru PLACINTA RAPIDA CU BRANZA SARATA.
Aici gasiti reteta pentru PLACINTELE CU BRANZA IN TIGAIE.

6 comentarii:

  1. Multumesc pentru retetele foarte partice si mult succes in continuare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag, iti multumesc si eu! O zi frumoasa! <3

      Ștergere
  2. Anonim18/11/22

    O reteta foarte buna pentru post

    RăspundețiȘtergere
  3. Anonim31/1/23

    Mulțumesc frumos pentru rețetă

    RăspundețiȘtergere

Despre mine

Fotografia mea
Buna ziua si bine ati venit in mica mea bucatarie virtuala. Sunt o persoana simpla, care a crescut la tara, iar pentru mine bucataria este una dintre pasiunile mele. Imi place sa gatesc retete simple si gustoase care contin ingrediente la indemana oricui si incerc sa le detaliez pe intelesul tuturor. Iubesc florile, natura si oamenii. Nu am cursuri de bucatar, patiser sau cofetar, iar ceea ce gatesc sunt mancaruri/retete pe care le prepar pentru familia mea si pentru cei dragi. Va pup si va multumesc pentru vizita!