10.10.2017

Placintele cu branza, in tigaie

Sunt tare bune aceste placintele.. Noua ne plac si calde si reci. In copilarie erau preferatele mele.

Daca probati reteta mea de Placintele cu branza, in tigaie, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut.


loading...
      Ingrediente
      Aluat:
  • 500 g faina
  • 150 ml lapte
  • 100 g iaurt sau lapte batut
  • 2 oua
  • 100 g zahar(sau dupa gust)
  • 50 ml ulei
  • 1 pliculet drojdie uscata (7 g)
  • o lingurita coaja de lamaie
  • un varf cutit de sare
      Umplutura:
  • 300 g telemea (mai putin sarata)
  • un ou
  • 2 linguri de zahar (sau dupa gust)
      In plus:
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare
Aluat:
Punem intr-o craticioara pe foc mic laptele, iaurtul, zaharul si sarea. Lasam pana se dizolva zaharul si dam deoparte. Cand amestecul se racoreste (devine doar caldut) adaugam coaja de lamaie si ouale batute cu furculita.
Cernem faina intr-un bol si o amestecam cu drojdia. Turnam amestecul lichid, amestecam sa se omogenizeze, apoi transferam aluatul pe masa de lucru pudrata cu faina. Incepem sa framantam adugand treptat uleiul. Framantam aproximativ 10-15 minute pana aluatul nu se mai lipeste de maini. Punem din nou aluatul in bol, il acoperim cu un prosop si il lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Umplutura:
Sfaramam branza cu furculita, adaugam oul, zaharul si amestecam bine.
Cand aluatul a dospit il framantam putin sa iasa tot aerul, apoi il impartim in 12 bile. Pe masa pudrata cu faina intindem fiecare bila intr-o forma rotunda (10-12 cm). Luam cam o lingura din umplutura si o intindem pe jumatate din suprafata aluatului. Pliem in doua si presam marginile cu furculita. Punem placintele in uleiul incins si le prajim circa 5 minute pe fiecare parte, apoi le scoatem pe prosoape de hartie ca sa absoarba surplusul de ulei.
Sunt bune si calde si reci.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu DULCIURI.





Daca va plac retetele mele si vreti sa primiti notificari de la Facebook atunci cand postez si altele, intrati AICI pe pagina mea si dati like (asta in caz ca nu ati facut-o ), apoi dati click pe “Urmareste” si selectati optiunea '’Vezi mai intai’'. Am atasat o poza mai jos ca sa vedeti exact pasii pe care trebuie sa-i urmati.


loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Toate articolele si imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Publicarea lor integrală sau parțială fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Articole recente