26.11.2018

Aluat dospit

Acest aluat dospit este cel mai ieftin si se poate folosi la preparate de post si nu numai. Din el se pot face gogosi, langosi, turte, scovergi si alte bunatati. Recomand reteta cu drag!❤


Daca probati reteta mea de Aluat dospit   sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de FacebookFacebook.😉.


   Ingrediente:
  • 500 g faina
  • 350 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 1 pliculet drojdie uscata(7 g) sau 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita de zahar
  • ½ lingurita sare





Mod de preparare:

Cernem faina(tip 000) intr-un bol si o amestecam cu drojdia uscata. Daca folositi drojdie proaspata o frecati putin cu zaharul ca se lichefieze.
Punem intr-un ibric apa si jumatate din ulei si le incalzim putin(30-35 grade).
Facem o adancitura in mijlocul fainii si adaugam zaharul. Turnam treptat amestecul de apa si ulei si incepem sa framantam. Sarea o adaugam dupa ce punem tot lichidul. Daca aluatul este prea moale mai adaugam putina faina(1-2 linguri). Trebuie sa obtinem un aluat potrivit de tare. Rasturnam aluatul pe masa infainata si-l framantam aproximativ 10 minute cu mainile unse cu restul de ulei. Il framantm aducand marginile catre centru. Cand este gata, il punem din nou in bol, peste bol punem un prosop curat si lasam aluatul la crescu intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul sau si mai mult. Acest aluat este bun pentru placinte cu mere, branza sau varza. Se pot face turte sau scovergi din el. Daca adaugam in plus 3-4 linguri de zahar vom obtine un aluat bun pentru gogosi de post. Deci...sa va fie de folos💚!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.

10 comentarii:

  1. Foarte gustos si usor de facut. Am incercat varianta dulce pt gogosi cu drojdie proaspata. Multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cel mai ușor de pregretatit și cel mai gustos și versatil aluat!!! Vă mulțumesc din suflet pt toate rețetele gustoase pe care nu le împărtășiți cu atâta drag😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este...un aluat usor de pregatit, pe care il putem folosi la o multime de bunatati. Iti multumesc si eu pentru vizita si comentariu. Te imbratisez cu drag

      Ștergere
  3. *ni le împărtășiți ( îmi cer scuze pt greșeală)

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonim18/11/22

    Va urmăresc rețetele, îmi plac mult ! O zi binecuvântată!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca retetele mele te inspira....o zi frumoasa!

      Ștergere
  5. Georgeta21/11/23

    Mulțumim, pentru rețete!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag, Georgeta. Iti multumesc si eu pentru aprecieri si vizita. O zi buna!

      Ștergere
  6. Anonim20/3/24

    Acum am facut aluatul si il las la crescut. Va itreb daca pot face langos din el!? Multumesc anticipat

    RăspundețiȘtergere

Daca va place reteta(sau nu ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc anticipat!

COPYRIGHT Bunătăți din bucătăria Gicuței ©2016- 2024. Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).