29.01.2018

Aluat fraged

Un aluat rapid si bun cu care se lucreaza usor. Se poate folosi la placinte, fursecuri, prajituri nuci, cornulete...



loading...
        Ingrediente:

  • 450-500 g faina
  • 150 g unt gras
  • 50 g untura
  • 2 galbenusuri
  • 150 g smantana grasa(fermentata)
  • 125 g zahar pudra sau zahar tos.
  • o lingurita esenta de vanilie sau rom (optional)
  • un pliculet amoniu pt.prajituri stins cu o lingura de otet (sau un pliculet praf de copt)
  • o lingurita coaja de lamaie(optional)
  • un varf cutit sare

Aici gasiti reteta de PRAJITURA CU BRANZA DULCE SI STAFIDE.



Mod de preparare:
Punem intr-un bol untul moale taiat cubulete si restul ingredientelor, mai putin faina. Amestecam bine cu telul sau folosim mixerul daca alegem sa punem zahar tos. Incepem sa adaugam treptat faina. Framantam rapid (nu trebuie framant mult pentru ca aluatul se va guma) adaugand faina, pana aluatul nu se mai lipeste de maini. Cand este gata, infasuram aluatul in folie alimentara si il dam la frigider pentru cel putin o jumatate de ora, dupa care il putem folosi.
Acest aluat este bun la prepararea prajiturilor cu mere sau branza, la cornulete, nuci sau diverse fursecuri.
Daca nu aveti untura, o inlocuiti cu unt...deci, puneti in total 200g unt gras.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. 
Aici gasiti retete de DULCIURI.













loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Recent

About Us

Articole recente