13.08.2018

Trandafirasi cu branza dulce si stafide

Acesti trandafirasi sunt pufosi, aromati si tare draguti. Sunt buni cazi, dar si reci....daca mai raman😄. Recomand cu drag sa ii faceti si voi! ❤


Daca probati reteta mea de Trandafirasi cu branza dulce si stafide sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile

     Ingrediente
     Aluat:

  • 500 g faina 
  • 2 galbenusuri 
  • 150 g zahar 
  • 1 pliculet drojdie uscata(7g) 
  • 100 g unt 
  • 250 ml lapte 
  • 50 ml ulei 
  • 1 lingurita esenta de vanilie 
  • 2 lingurite coaja rasa de lamaie 
  • un varf cutit de sare 
    Umplutura:
  • 450-500 g g branza de vaci bine scursa
  • 1 ou + 2 albusuri ramase de la aluat 
  • 100 g zahar 
  • 100 g stafide 
  • 2 linguri cu gris 
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie 
  • 1 lingurita esenta de vanilie 
  • ¼ lingurita sare 
    Pentru uns:
  • 1 galbenus batut cu 1 lingura de lapte 

Mod de preparare:
Branza pe care o vom folosi trebuie sa fie bine scursa. Eu am pus intr-o strecuratoare un tifon impaturit in mai multe straturi, apoi am pus branza(am avut 600 g la inceput) si am lasat-o peste noapte la scurs in frigider. Am scos-o cu doua ore inainte de folosire ca sa ajunga la temperatura camerei. Dupa ce s-a scurs de zer, branza a cantarit 450 g. Si restul ingredientelor(mai putin laptele) trebuie sa fie la temperatura camerei.
Punem laptele intr-o craticioara impreuna cu zaharul si sarea. Punem craticioara pe foc si o lasam doar cat sa se dizolve zaharul si sarea, apoi o dam deoparte si o lasam la racorit. Cand amestecul devine doar caldut adaugam uleiul si esenta.
Cernem faina(tip 000) intr-un bol mai mare si o amestecam cu drojdia. Facem o adancitura in mijlocul ei si adaugam cele doua galbenusuri si coaja rasa de lamaie. Incepem sa framantam adaugand treptat amestecul de lapte si zahar. Cand aluatul se aduna intr-o bila il rasturnam  pe masa de lucru unsa cu putin unt si continuam framantarea adaugand treptat untul moale. Framantam cam 15 minute aducand marginile aluatului catre centru. Cand aluatul este neted si nu se mai lipeste de maini il punem din nou in castron. Acoperim castronul cu un prosop si lasam aluatul la crescut pana isi dubleaza volumul(aproximativ o ora si un sfert).
Umplutura:
Punem toate ingredientele intr-un bol si le amestecam bine.
*
Cand aluatul a dospit il mai framantam putin ca sa scoatem aerul din el, apoi il impartim in 16 bile cat mai egale(eu le-am cantarit…intre 60-65 g fiecare bila). Ungem cu putin ulei masa de lucru si luam cate o bila pe care o intindem cu sucitorul intr-o forma cat mai rotunda(15-16 cm diametrul). Punem in mijloc o lingura din umplutura de branza, apoi facem opt crestaturi pornind de la margine catre mijloc. Apucam una dintre “petalele” de aluat si o tragem peste umplutura, fara sa o acoperim complet. Continuam cu urmatoarea ”petala” pe care o suprapunem putin peste prima(vezi foto mai jos). Continuam la fel si cu restul petalelor, apoi luam trandafirasul, il strangem usor la baza si il asezam intr-o tava in care am asternut hartie de copt. Cand terminam de modelat toti trandafirasii ii mai lasam la crescut aproximativ 15 minute, apoi ii ungem cu galbenus. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu (170-180°C) pentru aproximativ 30 de minute sau pana trandafirasii se rumenesc frumos. Cand sunt gata ii scoatem din tava si cand se racoresc putin ii putem servi. Sunt pufosi, aromati si deliciosi.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z
























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Despre mine

Fotografia mea
Buna ziua si bine ati venit in mica mea bucatarie virtuala. Sunt o persoana simpla, care a crescut la tara, iar pentru mine bucataria este una dintre pasiunile mele. Imi place sa gatesc retete simple si gustoase care contin ingrediente la indemana oricui si incerc sa le detaliez pe intelesul tuturor. Iubesc florile, natura si oamenii. Nu am cursuri de bucatar, patiser sau cofetar, iar ceea ce gatesc sunt mancaruri/retete pe care le prepar pentru familia mea si pentru cei dragi. Va pup si va multumesc pentru vizita!