11.04.2016

Placinte "Poale-n brau”


Pufoase, fragede si aromate.


loading...


      Ingrediente
      Aluat:
  • 500 g faina
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 250 ml lapte






  • 80 g unt
  • 50 ml ulei
  • o lingurita coaja de lamaie
  • un praf de sare 


     Umplutura:


  • 400 g branza de vaci
  • 2 linguri smantana grasa
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 50 g stafide
  • esenta de rom
  • 2 linguri cu gris
  • un praf de sare



     Pentru uns:
  • un ou






Mod de preparare

Aluat: punem drojdia la inmuiat cu 4-5 linguri de lapte caldut,pentru 15-20 de minute.
Restul de lapte il punem intr-o craticioara pe foc la incalzit impreuna cu zaharul si sarea . Cand s-a topit zaharul dam craticioara deoparte.
Batem ouale cu furculita si le adaugam in laptele racorit.Adaugam si coaja de lamaie.
Punem untul si uleiul la incalzit. Lasam doar cat sa se topeasca untul si dam deoparte.
Cernem faina intr-un castron mare si facem o adancitura unde vom turna compozitia de oua si lapte , drojdia si jumatate din unt si ulei.
Framantam pana se incorporeaza toate ingredientele , apoi rasturnam aluatul pe masa infainata si framantam bine vreo 15-20 minute,adugand treptat si restul de ulei.Trebuie sa iasa un aluat neted, nelipicios.
Punem aluatul in castron,acoperim cu un prosop si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul (aproximativ o ora).





Umplutura:amestecam branza de vaci bine scursa cu smantana, ouale batute ,zaharul, grisul, un praf de sare si stafidele inmuiate in rom.

Aluatul crescut il transferam pe masa de lucru si il framantam putin . Intindem o foaie patrata cam de 1 cm grosime,pe care o taiem in 16 patrate. Pe fiecare patrat punem cate o lingura din compozitia de branza. Il impaturim pe fiecare in forma de plic, adunand marginile spre mijloc .Asezam placintele intr-o tava tapetata cu hartie de copt(eu am folosit tava de la aragaz), le ungem cu oul batut si le mai lasam la crescut in jur de 20 minute. Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 45-50 minute la foc potrivit, pana se rumenesc frumos.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Sa va fie de folos!














 

loading...
loading...

loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

p.b.
});

Articole recente