11.04.2016

Placinte "Poale-n brau”


Pufoase, fragede si aromate.


loading...
       Ingrediente
       Aluat:
  • 500 g faina
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 250 ml lapte
  • 80 g unt
  • 50 ml ulei
  • o lingurita coaja de lamaie
  • un varf cutit de sare
      Umplutura:
  • 400 g branza de vaci
  • 2 linguri smantana grasa
  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 50 g stafide
  • esenta de rom
  • 2 linguri cu gris
  • un praf de sare Pentru uns:
  • un ou 



Aici gasiti reteta de PLACITA CU IAURT.

Mod de preparare
Aluat:
Punem drojdia la inmuiat cu 4-5 linguri de lapte caldut(pentru 10-15 minute) sau o amestecam cu faina cerunta(cititi instructiunile de pe ambalaj).
Restul de lapte il punem intr-o craticioara pe foc mic impreuna cu zaharul si sarea. Cand zaharul se dizolva, dam craticioara deoparte si lasam amestecul sa se racoreasca(sa devina doar caldut).
Batem ouale cu furculita si le adaugam in laptele racorit. Adaugam si coaja de lamaie.
Punem untul si uleiul la incalzit. Lasam doar cat sa se topeasca untul si dam deoparte.
Cernem faina intr-un castron mare, facem o adancitura in mijlocul ei si turnam amestecul de oua si lapte, drojdia si jumatate din unt si ulei.
Framantam pana se incorporeaza toate ingredientele, apoi rasturnam aluatul pe masa infainata si framantam 15-20 minute, adugand treptat si restul de ulei si unt.Trebuie sa ne iasa un aluat neted, nelipicios.
Punem aluatul din nou in castron, acoperim cu un prosop si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul (aproximativ o ora).




Umplutura:
Amestecam branza de vaci(sa fie bine scursa) cu smantana, ouale batute, zaharul, grisul, un praf de sare si stafidele inmuiate in rom. Aluatul crescut il transferam pe masa de lucru si il framantam putin. Intindem o foaie patrata, cam de 1 cm grosime pe care o taiem in 16 patrate. Pe fiecare patrat punem cate o lingura din amestecul de branza. Il impaturim pe fiecare in forma de plic, adunand marginile spre mijloc. Asezam placintele intr-o tava tapetata cu hartie de copt( am folosit tava de la aragaz), le ungem cu oul batut si le mai lasam la crescut in jur de 20 minute. Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 35-40 de minute la foc potrivit, pana placintele se rumenesc frumos. Sunt absolut delicioase!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati ca in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete de ALUATURI/FOIETAJE









loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Recent

About Us

Articole recente