06.07.2018

Vinete umplute cu legume

Cand vine vorba de vinete, nu ma pot abtine sa nu le gatesc in mai toate felurile. Aceasta reteta este delicioasa, este usor de pregatit si sanatoasa. O recomand cu incredere!




Daca probati reteta mea de Vinete umplute, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.
 
   
    Ingrediente:
  • 2 vinete mai mari si lunguiete 
  • o ceapa mare 
  • 3-4 catei de usturoi 
  • 1 ardei capia rosu 
  • 1 ardei gras 
  • 3 rosii 
  • ulei de masline sau vegetal 
  • boia 
  • sare 
  • piper 
  • cateva fire de patrunjel 




Mod de preparare:

Splam vinetele si le decojim partial. Le taiem in doua, pe lungime, si le punem intr-un vas cu apa calduta si o lingura de sare. Apa trebuie sa le acopere. Le lasam sa stea asa cel putin o jumatate de ora ca sa iasa zeama amara din ele. Dupa acest timp scoatem vinetele si le presam usor intre palme. Scobim miezul cu o lingura si il punem deoparte. Asternem hartie de copt intr-o tava, punem vinetele cu taietura in sus si le stropim cu o lingura de ulei de masline sau vegetal. Dam tava la cuptorul preincalzit (foc mediu)pentru aproximativ 15-20 de minute.
Intre timp curatam si spalam legumele. Usturoiul il zdrobim, iar restul legumelor le taiem cubulete.
Incingem 2 linguri de ulei intr-o craticioara si adaugam ceapa si usturoiul. Cand acestea se inmoaie putin punem miezul vinetelor tocat, ardeii si la sfarsit rosiile decojite si taiate cubulete. Lasam legumele doar cat sa se inabuse si condimentam cu boia, sare si piper. La sfarsit punem patrunjel tocat.
Scoatem tava din cuptor si umplem jumatile de vinete cu legumele sotate. Le mai stropim cu 1-2 linguri de ulei si reintroducem tava in cuptor pentu aproximativ o jumatate de ora sau  pana vinetele si legumele se gatesc. Cand sunt gata presaram patrunjel deasupra. Eu am pus si doua codite de ceapa verde tocate. Le lasam sa se racoreasca putin si le putem servi. Noua ne plac si calde si reci.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca💜. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti retetele mele cu APERITIVE/GARNITURI.













4 comentarii:

  1. Eu le fac umplute si cu carne tocata pregatita ca pentru musaca. O bunatate, mai ales daca pui si o lingura de smantana cand le servesti la masa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este , Paula, cu umplutura de carne sunt si mai bune. Te pup, o zi fumoasa!

      Ștergere
  2. Vă scriu din Polonia. Ămi place mult bucătaria romănească. Le-am făcut pentru prima dată. Pentru noi polonezi este ceva exotic, dar a fost foarte gustos. Vă mulțumesc pentru site-ul Dumneavoastră

    RăspundețiȘtergere