19.06.2018

Salata de vinete si ardei copti

Toamna, cand sunt destule legume in gradina mamei soacre(sa-i dea Dumnezeu sanatate), imi pun cateva pungi la congelator, din fiecare. Asa ca, toata iarna ne bucuram de unele legume bio: vinete, dovlecei, ardei, fasole verde. La aceasta salata am folosit vinete si ardei congelati. Este o salata delicioasa cu o aroma si gust placut.

Daca probati reteta mea de Salata de vinete cu ardei copti, va astept cu impresii si de ce nu, cu sugestii  aici, pe blog.


loading...
      Ingrediente:
  • 4 vinete 
  • 100 ml ulei(aproximativ) 
  • 3 ardei capia (se pot folosi si gogosar sau ardei gras) 
  • 2 catei de usturoi 
  • o ceapa 
  • o lingurita zeama de lamaie(optional) 
  • sare 

Aici gasiti reteta SALATEI DE VINETE SI DOVLECEI.
Aici gasiti reteta SALATEI DE VINETE CU CEAPA ABURITA.


Mod de preparare:
Daca avem vinete si ardei congelati ii scoatem din timp si ii lasam la dezghetat si scurs intr-o strecuratoare. Daca folosim vinete proaspete le coacem direct pe flacara aragazului sau pe o tabla speciala la foc mediu spre mare. Le intoarcem pe toate partile si cand sunt coapte, asa fierbinti, le decojim si le trecem rapid printr-un jet de apa rece. Le lasam la scurs in strecuratoare. Ardeii ii coacem pe tabla intorcand-ui pe toate partile. Cand sunt copti, ii punem intr-un vas acoperit si ii lasam aproximativ 10 minute sa se abureasca. Se vor decoji mult mai usor. Indepartam cotoarele si semintele si ii lasam la scurs.
Tocam vinetele cu un satar din lem sau plastic, apoi le punem intr-un bol. Ardeii ii taiem in cubulete si ii adaugam peste vinete. Ceapa o taiem cat de marunt putem si usturoiul il zdrobim. Punem putina sare si amestecam toate legumele. Incepem sa adaugam in fir subtire uleiul, amestecand cu o lingura de lemn. Gustam si mai adaugam sare daca este nevoie. Spre sfarsit punem zeama de lamaie. Dam salata la frigider cel putin 2 ore si-apoi o putem servi. Daca doriti puteti adauga la salata 1-2 linguri de maioneza sau smantana groasa. Este absolut delicioasa!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe retete cu APERITIVE/GARNITURI.








Daca va plac retetele mele si vreti sa primiti notificari de la Facebook atunci cand postez si altele, intrati AICI pe pagina mea si dati like (asta in caz ca nu ati facut-o ), apoi dati click pe “Urmareste” si selectati optiunea '’Vezi mai intai’'. Am atasat o poza mai jos ca sa vedeti exact pasii pe care trebuie sa-i urmati. 


loading...

2 comentarii:

  1. Foarte buna, ca tot ce postati de altfel. Felicitari

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc mult, Paula! Te pup, noapte buna!

      Ștergere

Postări populare

Toate articolele si imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Publicarea lor integrală sau parțială fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Articole recente